Odrasli

DOBILA JE ŽULJ, AMPUTIRALI JOJ NOGU: "Preživela sam pakao, umalo nisam umrla!" (VIDEO)

Čarli Berdšal-Mur (24) je do pre tri godine bila srećna devojka sa ispunjenim životom. Bavila se sportom i družila sa prijateljima.

21.06.2024 16:35

DOBILA JE ŽULJ, AMPUTIRALI JOJ NOGU: "Preživela sam pakao, umalo nisam umrla!" (VIDEO)
shutterstock.com

Čarli Berdšal-Mur (24)  je do pre tri godine bila srećna devojka koja je imala ispunjen životom. Bavila se sportom i družila sa prijateljima. A onda je jedan naizgled bezazlen žulj na stopalu, koji je dobila zbog uskih patika, skoro uništio njen život.

Kako je Čarli ispričala za medije, žulj nije prolazio već je postajao sve gori i gori dok se nije pretvorio u živu ranu koja se inficirala. Bila je u nekoliko bolnica, ali lekari nikako nisu uspeli da zaustave infekciju.

Imala je nesnosne bolove zbog čega ni minut nije mogla da bude bez lekova protiv bolova, a njena agonija je tek počinjala.

- Prošle godine sam umalo umrla kad sam dobila sam sepsu. Stalno sam osećala vrtoglavicu i nesvesticu - priča Čarli.

Na žalost, infekcija se pogoršala, i da bi joj spasili život, lekari su joj amputirali levu nogu ispod kolena.

- Bio je to jedini način da mi spasu život. Potencijalna operacija arterijskog bajpasa, uzimajući arteriju sa jedne noge i stavljajući je u drugu, je bila isključena. Na karaju su mi lekari odsekli nogu i završila sam u invalidskim kolicima - dodala je Čarli.

Najveća podrška bili su joj dečko Džejson i baka Šeril. 

- Njih dvoje su divni, i ne znam šta bih radila bez njih. Ali, i dalje ne mogu da se pomirim sa činjenicom da sam tri godine prolazila kroz pakao, da bi mi na kraju odsekli nogu. Najviše mi nedostaje što neke stvari ne mogu sama da uradim - iskrena je Čarli.

Ona ne gubi nadu da će se ipak oporaviti i nastaviti sa normalnim životom kada dobije protezu.

- Navikla sam da radim i volela bih da se vratim na posao. Uvek sam bila nezavisna i ne želim da budem u invalidskim kolicima i da ne mogu da radim ono što moji vršnjaci mogu - rekla je Čarli.

Ona je imala poruku i za sve ljude koji osete nekakav problem.

- Ljudi bukvalno moraju odmah da potraže pomoć u ovakvim slučajevima. Izgubila sam nogu, a to bi moglo da se dogodi svakome - dodala je ona. 

Kako ističu lekari žuljevi uz malo pažnje najčešće prolaze za 7 dana. Ukoliko ne prolaze nemojte čekati već odmah potražite pomoć doktora. Lekaru se javite što pre ukoliko primetite i ove simptome:

  • Plikovi su veoma bolni ili se stalno vraćaju
  • Koža izgleda inficirano – vruća je i plikovi su ispunjeni zelenim ili žutim gnojem
  • Koža oko plikova izgleda crveno
  • Plik se nalazi na neobičnom mestu - kao što su kapci, usta ili genitalije
  • Pojava plikova bez razloga
  • Plikovi koji se pojavljuju kao posledica opekotina, od sunca ili alergijske reakcije

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)