Viktorija Semjonova, poznata stručnjakinja za prirodno čišćenje i detoksikaciju organizma, već godinama preporučuje jednostavan, ali izuzetno delotvoran napitak za radikalno čišćenje creva i obnavljanje probavnog sistema. Ovaj domaći eliksir od povrća i sušenog voća podstiče varenje, izbacuje toksine i vraća telu energiju, a sve što vam je potrebno nalazi se u svakoj kuhinji.
Za pripremu napitka, uzmite pola kilograma sveže šargarepe i pola kilograma sirove cvekle. Povrće očistite i sitno iseckajte, pa stavite u emajliranu šerpu (važno je da nije oštećena, kako bi se sačuvala čistoća sastojaka). Prelijte ključalom vodom tako da tečnost prekrije povrće - otprilike dva prsta iznad smese.
Zatim dodajte po jednu šaku seckanih suvih kajsija i suvog grožđa, pa stavite šerpu na ringlu i pustite da sve zajedno proključa. Čim voda počne da vri, sklonite s vatre i dodajte jednu kašiku meda. Poklopite i ostavite da odstoji 12 sati na hladnom mestu, kako bi svi sastojci otpustili svoja svojstva.
Nakon toga napitak procedite i pijte po pola čaše, tri puta dnevno - najbolje pre obroka. Preostalu tečnost čuvajte u frižideru.

Dani Vincek/Shutterstock
Ovaj tretman sprovodi se u trajanju od mesec dana, a rezultati su, prema rečima Viktorije Semjonove, vidljivi već nakon nekoliko dana: osećaj lakoće, bolja probava i više energije.
Blagotvorna kombinacija šargarepe i cvekle čisti creva, jetru i krv, dok suvo voće obnavlja crevnu floru i pomaže kod zatvora. Med dodatno pojačava regenerativno dejstvo i obezbeđuje prirodnu slast, zbog čega ovaj napitak nije samo efiksan - već i prijatan za konzumaciju.
Komentari (0)