Sex

U VEZI SMO 5 GODINA, ALI NIKAD NISMO IMALI ODNOSE: Ispovest ovog muškarca potpuno je neverovatna!

Po sredi je muškarac koji očajnički želi da reši problem, ali ne zna kako pa je savet potražio od stručnjaka.

17.10.2022 20:01

U VEZI SMO 5 GODINA, ALI NIKAD NISMO IMALI ODNOSE: Ispovest ovog muškarca potpuno je neverovatna!
shutterstock.com

Ljubavne veze često umeju da se zakomplikuju, posebno u zrelom dobu. Kako se požalio jedan muškarac, koji je iz razumljivih razloga želeo da ostane anoniman, on već 5 godina nema seks iako kraj sebe ima partnerku. 

Naime, prema njegovim rečima, on je u vezi sa jednom divnom ženom koja je 3 godine mlađa od njega. Zbog situacije u kojoj se našao savet je potražio od seksualnog terapeuta jer, kako kaže, sam ne može da reši problem.

unplash

Strah od gubitka partnera zbog nemogućnosti da imaju seks posebno je izražen u zrelom dobu

Razočaranje za oboje

Njihova romansa traje već punih 5 godina ali nikad do sada nisu imali intimne odnose. On ne krije da je problem do njega, ali ne zna kako to da reši.

- Iako sam s partnerkom u vezi već 5 godina nikad nismo imali seks. Nije da ne želimo, pokušavali smo više puta ali ja ne mogu dovoljno dugo da održim erekciju, što dovodi do razočaranja za nas oboje – iskren je bio vremešni muškarac.

Kako je ispričao, upoznali su se u jednom kafiću i veoma brzo su se zaljubili. Imaju zajednička interesovanja i vezuju ih jake emocije, ali se on plaši da ne izgubi svoju dragu zbog problema sa seksom.

- To bi bila velika šteta jer se tako dobro slažemo. Počinje stvarno da me opterećuje to što nemamo intimne odnose i pribojavam se da ću je izgubiti zbog toga – rekao je pomenuti muškarac.

On ima 64, a njegova partnerka 61 godinu.

shutterstock.com

Nekad nisu dovoljna samo zajednička interesovanja da bi se održala veza u zrelom dobu

Odgovor terapeuta

Kako je objasnila seksualna terapeutkinja, njegov stres i stalna briga zbog problema u krevetu dodatno pogoršavaju njegovo stanje.

- Stres zbog nemogućnosti da održite erekciju potkopao je vaše seksualno samopouzdanje. Najbolje bi bilo da o svojim problemima porazgovarate sa lekarom opšte prakse koji će vas uputiti na dodatne analize ukoliko je to potrebno. Možda problem sa erekcijom ima veze sa nekim drugim vašim zdravstvenim tegobama – istakla je seksualna terapeutkinja.

Kako je naglasila, veoma je važno da otvoreno porazgovara sa svojom partnerkom.

- Nemojte da se zatvarate, posebno što ni ne znate kako će ona reagovati kad joj iskreno sve ispričate. Ako je i njoj stalo do vas kao što kažete, imaće razumevanja i zajednički možete da prebrodite te probleme – zaključila je ona.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

on

17.01.2023 21:31

Ej, jadnici. Pa zar nikad niste čuli za viagru, afričku šljivu, makummed i slične stvari za potenciju? Ne mogu da verujem.