Sex

Iznenadićete se kada čujete u kojima godinama žene najviše uživaju u intimnim odnosima! Mlađe nije uvek obavezno i bolje! (FOTO)

Seksualni život se razlikuje u različitim životnim dekadama, a mnogi će se iznenaditi činjenicom da onaj najbolji nemamo u ranoj mladosti.

05.10.2022 22:01

Iznenadićete se kada čujete u kojima godinama žene najviše uživaju u intimnim odnosima! Mlađe nije uvek obavezno i bolje! (FOTO)
shutterstock.com

Trejsi Koks iz Velike Britanije u svojoj knjizi "Sjajan seks počinje u 50-im" otkriva različite faze svog ljubavnog života, kao i to kako da uživate u seksualnom životu tokom svih životnih dekada. Kako ta spisateljica i stručnjak za veze objašnjava, različito se doživljavaju seksualne slobode u dvadesetim, tridesetim, četrdesetim i pedesetim godinama.

Iako mnogi smatraju da najviše uzbuđenja u seksu imamo u ranim dvadesetim godinama, Trejsi to negira i objašnjava koliko se odlično možete zabaviti i u nešto zrelijim godinama. 

Seks u dvadesetim, doba površnosti

Dvadesete su vreme kada postoji najviše verovatnoće da ćete se upustiti u eksperimentisanja ispod pokrivača, bilo da se radi o seksu utroje, istraživanju fetiša ili nekih trećih maštovitih stvari. U tim godinama više smo fokusirani na izgled, a manje na zadovoljstvo, objašnjava Trejsi. 

- Zanemarite okvire. U redu je ako nećete da spavate s dosta ljudi i ekspetimentisati. Odredite svoja pravila i ne pokušavajte da se držate onih koji vam ne odgovaraju. Ako vam treba više vremena za postizanje orgazma, koristite seksualna pomagala kako bi izjednačili zadovoljstva. Savršena tela ne postoje. Biti dobar u krevetu ne znači imati sjajno telo, već entuzijazam. Ako se osećate loše nakon seksa, spavate s pogrešnom osobom - tvrdi Trejsi.

shutterstock.com

Jači orgazam je zagarantovan uz korišćenje seksualnih pomagala

Seks u tridesetim, doba orgazma

Trejsi je podelila svoja iskustva o odnosima u kasnijim godinama.

- Udala sam se za prvog supruga u ranim tridesetim. To je bio moj prvi susret s dugotrajnom i monogamnom vezom - otkriva Trejsi i  dodaje da joj se brak kao takav nije svideo.

Volela je supruga, ali nije joj se svidelo što im je budućnost unapred zacrtana, a pomisao da više nikada neće spavati ni sa jednom drugim muškarcem, bila joj je užasavajuća. Razvela se i posvetila karijeri, a tridesete godine opisuje kao najveću pretnju za istraživanje seksualnosti. 

- Postoje ipak seksualni bonusi, većina u ovoj dobi je sigurnija i bolje poznaje svoje telo. Iako se neke žene muče s orgazmom u dvadesetima, većina ga postiže u tridesetim godinama, jednostavno zato što su iskusnije i spremnije da traže od partnera da ih zadovolji - kaže Trejsi.

shutterstock.com

Žene u četrdesetim imaju povišen libido

Seks u četrdesetim, jačanje libida

Spisateljica je otkrila da je ušla u četrdesete osećajući se poprilično zadovoljno svojim seksualnim životom.

- Dok su se moji oženjeni prijatelji žalili na nedostatak libida, ja tih problema nisam imala. Osećala sam se fantastično. Imala sam ličnog trenera, putovala sam, promovisala knjige i udvarali su mi se duplo mlađi muškarci - objašnjava Trejsi i dodaje da joj je već sa 45 godina to dosadilo. 

Trejsi objašnjava da su četrdesete godine period u kom se puno nezadovoljnih žena razvodi. Nekoliko je studija utvrdilo da je sredina četrdesetih godina vrhunac seksualnog zadovoljstva žena, sve dok imate pravog partnera. Iznenada ste spremni za stvari koje biste prethodno odbacili: igranje uloga, igre vezivanja, seks igračke, čak i seks zabave. Shvatate da je život kratak, što vas čini otvorenijima za nove seksualne avanture, piše 24sata.hr

Trejsi objašnjava da orgazam ne treba da bude jedini cilj u seksu, jer ga možete postići i sami bez partnera.

- Najlakši način da pojačate želju za seksom jeste  da ga imate što više - savetuje ona. 

Pixabay

Pedesete su džekpot, tvrdi Trejsi Koks, jer su tada žene potpuno spremne da iskažu sve što žele

Seksu pedesetim, pravo zadovoljstvo 

Prema njenim navodima, kada je napunila 50 godina, dve godine nakon menopauze, njen seksualni nagon naglo je pao.

- Nisam imala pojma da će se moj život uskoro promeniti nabolje. Otprilike u to vreme upoznala sam svog drugog supruga Milsa, ljubav mog života - kaže Trejsi i dodaje da joj se seksualna želja ponovo vratila jer je osetila ljubav i požudu u istom paketu. 

Seks može biti bolji u srednjim godinama jer se žene napokon opuste. Deca su odrasla, ostvarili ste se u karijeri ili se zaustavljate, većina ljudi je i finansijski u boljem položaju i imaju vremena i energije da se posvete sebi. 

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Miki

08.10.2022 04:29

Klasična nimfomanka.