Šminka

KAKO SE ŠMINKATI LETI? Ovo su saveti profesionalaca, jedan će vas sigurno iznenaditi!

Umesto tečnog koristite kameni puder, izbegavajte olovku za usne po svaku cenu, kao i ajlanjner, a evo šta se dešava sa maskarom.

17.06.2023 17:30

KAKO SE ŠMINKATI LETI? Ovo su saveti profesionalaca, jedan će vas sigurno iznenaditi!
Pixabay.com

Šminka je svakodnevni ritual skoro svake žene i dame sa stilom znaju da pored dobre odeće, obuće i frizure, mora da ide i dobar mejkap. Međutim, s obzirom na to da nam predstoje visoke temperature moramo da budemo veoma pažljive kako nanosimo dnevnu šminku. 

Pixabay.com

Zaboravite na senku za oči tokom leta u dnevnim varijantama

Ukoliko ste uverene da će skuplja šminka da se "ponaša" bolje tokom vrućina, varate se, jer sunce ne poznaje brend. Dakle, ono što je najvažnije jeste način na koji nanosite šminku i Srećna Republika vam donosi savete profesionalnog šminera kada je u pitanju mejkap za letnje dnevne varijante.

1. Priprema lica - obavezna hidratacija

Veoma je važno da lice bude dobro hidrirano, bez obzira na to što dolaze visoke temperature. Možete da koristite kremu ili prajmer, ali obavezno sa zaštitnim faktorom. Kao dodatan trik možete da koristite prajmer za proširene pore i stavite ga u veoma tankom sloju, tapkanjem, na mesto gde su vam pore izraženo proširene.

2. Izbor pudera 

Pre svega bilo bi dobro koristiti vodootporni puder. Ono što je ključno jeste da bude mat i da ga nanosite u veoma tankom sloju, blenderom ili prstima. Preporučljivo je nanositi ga samo na ugrožena mesta, gde su akne ili crvenilo, za šta takođe možete da koristite i korektor. Još jedan savet bi bio da koristite kameni puder, zato što mnogo manje zapušava pore i samim tim možete da preskočite korak setovanja. 

shutterstock.com

Nanošenje pudera blenderom

3. Kontura - isljučivo praškasta 

Za konture koristite samo praškasti bronzer koji će vašem tenu da da preplanulost. Nanosite ga ispod jagodica kružnim pokretima od uveta do sredine obraza.

4. Setovanje lica - puder ili fiksator

Setovanje lica u letnjim mesecima je ključno. Za setovanje možete da koristite bilo koji sprej, koji takođe može da bude vodootporan, ali možete da koristite i kameni puder. Na veliku četkicu uzmite sloj kamenog pudera koji ćete utapkavanjem da nanesete na lice

shutterstock.com

Tamniju senku nanesite na prevoj kapka, ali u veoma tankom sloju kada su visoke temperature

5. Obrve - koristite preciznu olovku

Koristite vodootpornu i preciznu olovku sa kojom ćete da docrtate samo dlačice koje nedostaju (zaboravite efekat "bananice"). Nakon toga ih raščešljajte i fiksirajte nekim proizvodom za fiksiranje obrva.

5. Trepavice - jedan sloj je dovoljan 

Koristite vodootpornu maskaru i to samo u jednom sloju. Iako je vodootporna može da dođe do razmazivanja tako da se svakako ograničite na samo jedan sloj i preskočite donje trepavice

pexels.com

Nanošenje karmina sterilnom četkicom veoma je važno tokom letnjih meseci 

6. Kapci - ne koristite senku

Preporuka jeste da ne koristite senke, kao ni ajlajner, što će mnoge dame možda iznenaditi, ali takva šminka je jednostavno "preteška". Na sredinu kapka, kao i u ugao oka, možete da nanesete samo malo hajlajtera i "voila", vaša šminka je spremna. 

7. Usne - preskočite olovku 

Na usne nanesite samo malo karmina i to laganim tapkanjem i zaboravite na olovku za usne - ona će sigurno da se otopi. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)