Šminka

SPAS: Caka za skidanje vodootporne maskare

Jedan od najvećih problema kada je šminka u pitanju je kako skinuti maskaru ako je vodootporna?

27.03.2022 20:00

SPAS: Caka za skidanje vodootporne maskare
unplash

Oči su možda najlepši deo tela i zato ih treba istaći na pravi način. Znamo da su maskare najomiljenija šminka kod dama i retko koja je ne nema u svojoj torbi, gde god da krene. Na tržištu ih ima od različitih brendova, zatim sa drugačijim četkicama koje se prilagođavaju tipu trepavica.

Od tolikog izbora žene budu zbunjene koju da odaberu ali jedno je sigurno, za dobar i postojan mejk ap mnoge se odlučuju za vodootpornu maskaru.

Prednosti ove maskare su očigledni, jer na svaki dodir sa vodom ili znojem, maskara ostaje postojana i ne stvara nikakve mrlje i tamne slojeve oko očiju.

Međutim problem nastaje kad je treba skinuti.

unplash

Trepavice su najlepši ukras na licu

Svaka žena će reći da se pošteno namučila u tom procesu, ali možda vam nekad i nije potrebno puno vremena za to, a i postoji jednostavan trik koje je poznata američka šminkerka Bina Kan podelila za TZR.

Ona ističe da tajna u brzom i lakom skidanju ove maskare leži u dobro natopljenom tuferu za skidanje šminke sa uljem ili micelarnom vodom, kojim ćemo prekriti zatvoreno oko i u pravcu trepavice lagano kružiti dok ne počne formula da se skida lagano sa dlake. Možete da trljate nežno tek kada osetite da je ona omekšala i spala sa trepavica. Treba izbegavati grubo trljanje jer bi ono moglo da ošteti kožu oko očiju. 

Kada je maskara skinuta sa trepavica, treba oprati lice i naneti neki balzam na njih kako bi dobile adekvatnu hidrataciju.

 

 

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)