Šminka

NE BRUKAJTE SE: Evo koliko šminke na licu je previše

Šminka može da popravi samopouzdanje žene i da istakne ono najbolje na njoj, ali kada to prelazi u preterivanje?

12.03.2022 21:00

NE BRUKAJTE SE: Evo koliko šminke na licu je previše
pexels.com

Žene su od davnina pridavale veliku pažnju svom izgledu želeći na taj način da ostave dobar utisak, pokažu svoj status i da jednostavno skrenu pažnju na sebe. Kroz godine šminka je doživljavala različite oblike transformacije, ali kultura šminkanja nikada nije prestala da postoji.

Žene su na sve načine pokušavale da prikažu svoju lepotu, ističući tako ono što je na njoj najupečatljivije. Kroz epohe i godine muzički pravci i poznate ličnosti najčešće, diktirale su nove trendove koji se opet i u ovom milenijumu rotiraju i ponavljaju.

Društvene mreže i eksponiranje trendova na različite načine, doveli su do toga da žene šminku koriste i više nego što bi trebalo. Šminka se koristi za isticanje lepog na licu ili radi sakrivanja određenih nedostataka na njemu. Ako malo pretražimo youtube i tutorijale na kojima se daju saveti ženama kako da se najbrže, najlepše ili najoriginalnije našminkaju, videćemo pregršt, ne samo tih saveta, već i šminke na licu. Vodeći se ovim uputima i savetima koji se nude mladim devojkama i ženama, došli smo do preterivanja šminkajući se.

pexels.com

Ne morate da iskoristite sve iz nesesera kada se šminkate

Prva velika greška koju čine žene prilikom ulepšavanja jeste korišćenje pogrešnog pudera. On po pravilima koje preporučuju šminkeri treba da bude u istoj ili barem sličnoj nijansi lica.

Ne bi trebalo nikako koristiti tamnije nijanse ukoliko ste svetle puti, jer će ona odskakati od vaše prirodne boje kože. Tokom dana takođe ne bi trebalo stavljati na lice hajlajtere koji daju sjaj vašem licu, prejake boje poput karmina ili senki jer je to sve predviđeno za večernji make up koji može biti efektan i upečatljiv.

Dobra tonirana krema ili puder koji vam najviše odgovara je sve što vam treba, maskara ili olovka koja će istaknuti vaše oči dovoljni su za  jedan najsvežiji i najprirodniji look. Poznate lepotice širom sveta mu takođe pribegavaju pa pogledajte kako to izgleda i zašto je lepše.

 

 

 

Komentari (0)