Šminka

SVAKA ŽENA MOŽE DA BUDE DIVA: Našminkajte se kao Džej Lo!

Ovih pet trikova čine šminku Dženifer Lopez je idealnom za dnevne ili noćne izlaske.

15.02.2022 16:03

SVAKA ŽENA MOŽE DA BUDE DIVA: Našminkajte se kao Džej Lo!
Tanjug/AP

Često možete čuti kako je Džej Lo popila eliksir mladosti, a da nama nije ostavila ni kap. Istina je da latino diva sa godinama sve bolje izgleda a za to su zaslužni kako njega figura u obliku peščanog sata tako i njeno uvek blistavo i perfektno našminkano lice. Portal Srećna Republika vam otkriva tajne neodoljivog sjaja ove impresivno lepe dame.

Za početak, treba istaći da prilikom šminkanja, Dženifer Lopez primat daje naglašavanju očiju i u većini prilika se odlučuje za omiljene bronzane nijanse. Na licu ne primenjuje oštre konture, već je ono samo blago osenčeno i ima taj zdravi, suncem okupani sjaj.

Svim damama kestenjastih očiju ovakve boje pristaju izvrsno i vrlo su prilagodljive, budući da su odlične i za dnevne i za večernje prilike, u zavisnosti od intenziteta i kombinacija koje se prave. Još jedna prednost ovakvih look-ova je što su odlični za tranziciju iz poslovne u varijantu za izlazak, ako ste u svađi sa vremenom. Samo malo tamnija senka na kapcima i izraženiji hajlajter, i spremne ste za nezaboravan provod!

Pet ključnih trikova šminke à la Džej Lo:

1. Upadljive oči

Na crvenom tepihu je uvek prefektno našminkana. U tim izdanjima obično se odlučuje za naglašen “smokey eye” i vešto naneto rumenilo kojim se postiže vizuelni efekat podizanja i zatezanja lica, piše portal elle.rs

2. Nešto malo drugačije na kapcima

Iako smo često navikli da je viđamo sa slivenim i odlično izblendanim senkama na očima, ume i Džej Lo nekada da nas iznenadi. Ovaj put se radi o “cut crease” tehnici, koja je poznata po tome što je prelaz između dve senke oštar, budući da se radi o kombinaciji različitih boja i tekstura. Ovakve naglašene linije mogu predstavljati izlazak iz vaše zone komfora, ali su jako efektne i prijatno će vas iznenaditi.

3. U bojama bronze

Ovaj look je šminkerska lična karta lepe dive i čini se da se baš sa njim oseća najprijatnije. Ova kraljica crvenih tepiha je definitivno bronzana boginja u najboljem smislu reči. Dok se na kapcima bronzani i zlatni tonovi prelivaju i stapaju, stvarajući neodoljivu iluziju svetla i senke, usne su okupane sočnim “nude” nijansama koje savršeno sarađuju sa dominantnom šminkom na očima.

4. Crna olovka za definiciju

Kako bi istakla svoj prelepi bademasti oblik očiju, Džej Lo koristi najstariji trik za koji su još znale i dame iz antičkog Egipta. Naime, ona koristi crni ajlajner ili olovku za oči i njima iscrtava unutrašnji deo oka. Na taj način ona vizuelno izdužuje oko, daje pogledu dodatnu dubinu i toliko željeni mačkasti oblik.

5. Zadimljeni pogled

Svaki put kada se odluči da nam prikaže opak “smokey eye”, ova diva nas počasti pravim spektaklom. Bilo da su u pitanju nijanse crne ili pak sive, sa srebrnim odsjajem ili skroz mat, ona ovakav dramatičan izgled na očima uvek izbalansira nešto smirenijim izgledom na usnama, koje su po pravilu uvek u diskretnim “nude” tonovima.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)