Šminka

TOP SAVETI ZA ŠMINKANJE: Obeležite proleće svim bojama!

Proleće je lepše uz savršenu šminku!

18.02.2022 15:08

TOP SAVETI ZA ŠMINKANJE: Obeležite proleće svim bojama!
pexels.com

Tmurna zima gotovo da je potpuno iza nas, a suncem obasjano proleće već nas navodi na želju da obučemo lepršave haljinice, pustimo kosu da se vijori na vetru i šminku koja je potpuno prirodna. Savršena šminka pola je urađenog posla u toku svakog godišnjeg doba, a portal Srećna republika otkriva vam trikove za proleće 2022. godine!

Romantični mejkup

Nema ničeg lepšeg nego žena obučena u jednostavnu kombinaciju sa kosom skupljenom u raščupanu punđu i romantičnom šminkom. Ovakav izgled na licu dobićete kada se odlučite za nud tonove oko očiju i jak crveni karmin. 

Puderom pređite svoje lice tako da se ne vidi nikakva mana na njemu, a zatim za oči izaberite varijantu bele senke u uglovima i neke smeđe ili bež boje sa šljokicama na drugoj polovini kapka. Oko dodatno istaknite i malom količinom maskara, a na usne dodajte crveni ruž. Izgledaćete božanstveno. 

Boja breskve

Sočne i slatke breskve svi vole, a njihova prelepa boja veoma lepo se slaže sa našim savršenim izgledom. Ova poja poseća na proleće, vesela je, ali je i dovoljno nežna da ne izgleda napadno. 

Get embed code

Odabertite senke i sjaj u nijansi breskve i sviće vam zaviditi na svežini i mekoći u izgledu vašeg lica. 

Kombinujte više nijansi senki

Smokiajs tehnika je koju svi mnogo vole, ali retko se odvaže da je pokušaju da je iskoriste sa nekim drugim bojama. Probajte da primenite istu tehniku, ali na prolećnim nijansama. Prvo stavite belu ili čak žutu podlogu, zatim jedan deo oka obojite nijansom breskve, a na krajeve stvaite čistu roze boju. Alajnerom napravite liniju i izgledaćete fantastično. 

Pastelne boje

Pastelne boje iz sezone u sezonu su sve popularnije, kako na odeći, tako i kada je šminka u pitanju. Odvažite se da se šminkate pastelnim nijansama. Moguće je da će vam na početku takva šminka delovati previše napadno, ali koliko će biti upečatljiva zavisi od toga kako je nosite. 

Odlučite se gde na licu želite pastelne nijanse. Da li je to sjaj za usne? Ili možeda ipak senka? Koji god deo da odaberete da bude obogaćen pastelnim nijansama, samo njega šminkajte. Ostale delove samo prekrijte puderom ili nekom nud nijansom. Ovakvo šminkanje koristite za proslave ili za večernji izlazak, izgledaćete veselo i samosvesno. 

Ljubičaste i roze nijanse

Kakvo je to proleće bez ljubičica? Ili ruža? Neka vam cvetanje biljaka oko vas bude inspiracija za šminku. Potrudite se da budete u skladu sa prirodom koja se na proleće budi i izgledaćete prelepo. Ovakva šminka čini da izgledate mlađe, ukoliko ne preterate sa njom, i kao da uživate u sebi i svojim uspesima. 

Izbaberite ljubičaste i roze nijanse senki za oči, koje ćete dopuniti jednostavnim karminom boje mesa i crnim ajlajnerom ili kreonom. 

Komentari (0)