Moda

Nećete verovati šta velike minđuše mogu da urade vašim ušima!

Zbog ogromnih naušnica sve više žena na estetskih operacijama, ne budite jedna od njih

08.03.2022 10:00

Nećete verovati šta velike minđuše mogu da urade vašim ušima!
Pixabay.com

Sećate li se kolike minđuše su nosile naše bake i mame? Sećate se i šta im se dešavalo kada bi skinule nakit i bar privremeno odmorile svoje uši? Zbog mode, lepote, pomodarstva, porodičnog nakita zbog koga smo posebno vezani za dragu osobu, sve više žena nosi preteške minđuše. Kao rezultat toga trajno ostaje deformisana ušna resica. Pored svakodnevnih estetskih intervencija, sve više u svetu, ali i kod nas, zakazuju se operacije smanjivanja takozvane "rupice" od minđuša na ušima, ili u pojedinim slučajevima i istegnute ušne resice.

Pixabay.com

 

Godine nošenja teških naušnica ostave trag, i tako se i uši "oklembese" baš poput grudi, obraza, zadnjice ili brade.

- Dok tražite znakove starenja sigurno ne gledate svoje uši. Međutim, estetski hirurzi sve više prepravljaju upravo ušne resice. Obešene resice celo lice čine starijim, jednako kao i naborani vrat - tvrde stručnjaci iz britanskog Udruženja za estetsku hirurgiju, a prenosi portal 24h.hr.

https://www.24sata.hr/lifestyle/zbog-preteskih-nausnica-sve-vise-zena-popravlja-usne-resice-819447

- Gotovo trećina mojih operacija ušiju je kozmetičke prirode. Najčešće su to rekonstrukcije zbog nošenja teških naušnica, ali i zbog nepromišljenog "fejsliftinga". Osim estetske hirurgije, tehnika koja koristi energiju radiofrekvencije učvršćuje tkivo ušiju. Možemo preoblikovati tkivo koristeći poseban stroj koji "naparava" tkivo. Za one kojima je to preekstremno, rešenje je jednostavno punjenje za ušne resice. 

Pixabay.com

 
 

Pixabay.com

 

Kako starimo, masno tkivo u ušima nestaje zbog čega se povećavaju i izdužuju. Uši se opuštaju i izgledaju starije, a neretki su i oni koji tvrde da uši i nos nama rastu tokom čitavog života.

Kristofer Inglefild iz Klinike za estetsku hirurgiju u Londonu tvrdi da skoro 75 posto ljudi koji se raspituju o pomlađivanju lica imaju izdužene uši. On je zbog toga razvio postupak u kojem se u samo 45 minuta reže, podrezuje i ponovno prišiva uho. Postupak se obavlja pod lokalnom anestezijom i ne ostavlja ožiljke.

Kako biste izbegli sve ove procedure, mislite o svojim ušima na vreme!

 

 

Komentari (1)

Leona

17.03.2022 18:24

Nikad u zivotu nije mi palo na pamet da busim usi. Meni je to odvratmo i potseca na divljake makar sve kraljice u istoriji da su nosile meni je fuj. A sad evo i tetoviranje. Hodaju ko gusteri da se prepadnes.