Moda

VEĆINA ŽENA OVDE GREŠI: Evo kako se pravilno vezuje kaput!

Ako vas je ikada iznervirao kaiš kaputa koji nikako da ostane vezan, ovaj tekst je kao poručen za vas.

02.03.2022 15:00

VEĆINA ŽENA OVDE GREŠI: Evo kako se pravilno vezuje kaput!
instagram/printscreen-fashionactive

Svi volimo kapute jer čak i najkabastijem zimskom autfitu daju notu elegancije. Ipak, sa njima nije lako. Vežete ih i već nakon par minuta hoda pojas se razvezao, izvukao iz gajke ili visi po podu. Tome se mora stati na put. Upravo zato, portal Srećna Republika vam donosi jednostavan trik kako da kaiš kaputa pričvrstite na elegantan i praktičan način.

Ukoliko kao i do sada pojas vežete u čvor ili mašnu, time nećete rešiti problem. Čvorovi izgledaju ružno, posebno zato što su na sred odevnog komada koji je elegantan i profinjen. Mašna sa druge strane nije stabilna te će se pri najmanjem pokretu razvezati i skliznuti.

Ako želite da vežete kaput ispravno, jedan kraj kaiša obmotajte dva puta oko šake pa samu ivicu tog kraja provucite kroz petlju koju ste napravili. Onda drugi kraj pojasa provucite kroz tu istu petlju u suprotnom smeru i zategnite kaiš. Kaput će ostati vezan i to zahvaljujući ovoj elegantnoj petlji koja liči na mašnu ali je zapravo mnogo efikasnija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)