Moda

MODNI EVERGRIN: Odevne kombinacije Lejdi Di koje su i danas nosive!

Od jutra do večeri, od poslovnog autfita do toalete za večernji izlazak, predstavljamo vam modne bravure princeze Dajane koje bi svaka žena i danas rado ponela.

11.02.2022 15:00

MODNI EVERGRIN: Odevne kombinacije Lejdi Di koje su i danas nosive!
Tanjug/AP

Nije sa nama skoro 25 godina ali njen trag ne bledi. Njene mudre i blage reči odzvanjaju više nego ikad a njen lik i delo i danas je simbol požrtvovane majke i plemenite žene. Pored toga, njene odevne kombinacije i danas mnogim modernim ženama služe kao inspiracija. Portal Srećna Republika vam predstavlja 5 zanosnih autfita princeze Dajane koji bi i danas pobrali sve simpatije.

1. Šik za jutarnje razgibavanje

Poznata kao neko ko voli da vodi računa o svom telu i fizičkom izgledu, Lejdi Di je nosila čak i sportsku odeću sa stilom. Sa povratkom biciklističkih helanki na velika vrata, ovaj autfit koji vam predlažemo je aktuelniji nego ikad. Predimenzionirani duks i omiljene patike i spremne ste da vaša staza za trčanje postane vaša modna pista.

2. Poslovna perfekcija

Sledeća odevna varijanta je idealan primer za boss babe momenat u poslovnom kontekstu. Rolka i pantalone u boji slatke pavlake koje zbog iste nijanse deluju kao da su iz kednoh dela i izdužuju telo, savršeno ukrojen blejzer u tamnijoj boji da razbije monotoniju, strukiran tako da telu podari ženstvenu siluetu u inače muževnoj odeći. Aksesoari kao definicija savršenstva, koji se svojim koloritom podjednako slažu sa paletom boja odeće ali u isto vreme razbijaju kolotečinu smeđim detaljima. I naravno, velike i elegantne naočare za sunce koje će možda i prikriti poneki neprospavani sat i u isto vreme začiniti autfit dozom glamura.

3. All black everything

Pre nego što je ova fraza uopšte i smišljena, Lejdi Di je umela da je osmisli i iznese. Za poslovni ručak ili izlazak preko dana, kada želite da budete zapažene ali sofisticirane, predlažemo crno od glave do pete. Sa njom se nikada ne greši i princeza Dajana je to znala. Neprikosnovena kraljica elegancije, crna, ume da prikrije tačno ono što treba i svojom veštom igrom svetla i senke istakne baš ono što je najbolje. Crne salonke, čarape, haljina i kaput deluju kao da su iz jednog dela i taj sliveni izgled telu daje vitkije i izduženije obrise dok lakovani finiš na torbi, zlatni detalji na kaputu i biseri oko vrata i na minđušama kradu pokoji sunčev zrak i privlače paznju na senzualne delove ženske figure, vrat, uši i struk.

4. Opuštena vikend kombinacija

Za one lenje subote ili nedelje kada želite da se prošetate sa jačom polovinom ili odete na kasni doručak sa drugaricom, potrebno vam je nešto neupadljivo šik a ipak udobno. Lejdi Di je imala recept i za takve prigode. Njene džins kombinacije su legendarne, dovoljno kežual da ne izgleda kao da ste se previše trudili ali ipak sa dovoljno upečatljivim detaljima koji poručuju da vam je stalo do toga kako izgledate i kakav utisak ostavljate. Svetli džins za toplije dane, blejzer, kaiš i torba u sličnim nijansama, bela majica i espadrile i naravno cool sunčane naočare.

5. Večernji izlazak u velikom stilu

Na zadatku gde većina žena sebi dozvoli da pretera i bude vođena parolom „više je više“, princeza Dajana je zagovarala koncept mininalizma kao definicije elgancije. Ako želite da oduševite ljude svojim večernjim svečanim autfitom, odlučite se tek za nekoliko odabranih komada koji će dopustiti da sve ono što je najlepše na vama zasija punim sjajem. Crveno je boja moći i kao takva dovoljna da sama po sebi privuče paznju. Duga haljina truba kroja koja je strukirana tačno na mestu gde je ženina figura najtanja, kako bi to postavila kao fokusnu tačnu, V izrez koji vizuelno izdužuje i sužava telo i bretele koje elegantno padaju na ramena kako bi privukle pažnju na ključne kosti i vrat.

Cipele i torbica su u istoj crvenoj nijansi, što je jako važno. Naime, kada se kobinuje nekoliko varijacija iste boje to se primeti i više odudara neko bilo koja kombinacija dva različita kolorita. Minđuše i narukvica su od bisera, što znači da je svedenost diktat a ogrlica zapravo služi kao vizuelni mamac za prilike kada nosite nešto dublji dekolte, jer odlvači pažnju od njega. Umesto ogrlice, Lejdi Di je često umela da se posluži veštim trikom i da prilikom izlaska iz automobila prikrije izrez na grudima klač torbicom. Elegantno i praktično!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)