Šminka

KAKO ODABRATI PRAVI KARMIN: Evo kada možete nositi crvenu nijansu i kako da vam usne izgledaju kao kod holivudskih lepotica (FOTO)

Male tajne šminkera učiniće da izgledete fantastičnu u samo par koraka.

18.01.2023 10:02

KAKO ODABRATI PRAVI KARMIN: Evo kada možete nositi crvenu nijansu i kako da vam usne izgledaju kao kod holivudskih lepotica (FOTO)
pexels.com

Karmin na usnama daje posebnu notu lepote svakoj dami. Postoje mat i oni sa sjajem, takođe, danas se mogu naći i tečni karmini, a paleta nijansa zaista je bogata.

Prilikom šminkanja veoma je bitno da znamo kakav ruž odgovara vašim crtama lica ali i obliku usana. Ukoliko u tome pogrešnimo, efekat koji smo želeli da postignemo neće biti dostignut. Uz nekoliko saveta profesionalnih šminkera možemo zablistati poput holivudskih lepotica bilo da se spremamo za večernji izlazak ili odlazak na posao, fakultet ili u uobičajenu šetnju sa prijateljicama. 

shutterstock.com

Kako da odaberete pravi karmin

 

Ovo su preporuke profesionalaca koje svi moramo upamtiti.

  • Ukoliko nemate pune usne nosite svetle karmine sa hladnim odsjajem. Od njih će vam usne izgledati punije i sočnije.
  • Da biste sprečili da vam se karmin preslika na zube, stavite prst u usta i zatvorite ih – kada se prst povuče on će ukloniti i suvišnu boju. Sličan postupak možete postići sa malo toalet papira kojim ćete utapkati višak boje.
  • Ako ste stariji od četrdeset godina, savetuje se izbegavanj nošenja mat karmina – najbolje ćete izgledati uz malo sjaja na usnama.
  • Bez obzira za koju boju karmina se odlučite, nanesite olovku na konture usana. Nakon toga nanesite karmin ili sjaj za usne.
  • Kada nosite crveni karmin, preporučuje se da prvo nanesete braon olovku, jer će na taj način crveni pigment duže trajati.
  • Izbegavajte korištenje vrlo starih karmina. Oni mogu uzrokovati pigmentaciju usana.
  • Nikada nemojte nositi olovku za usne u kombinaciji sa karminom, ako su njihove boje u kontrastu.

shutterstock.com

Saveti profesionalnih šminkera

 

Ono što je bitno da upamtite jeste da pri odabiru karmina morate znati kog je tona vaša koža. Hladnijim tonovima pristaju jake nijanse poput crvene, dok toplijim tonovima više odgovaraju zemljane boje poput bakarne, braon, boje mesa...

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)