Šminka

OMBRE LIPS, TREND KOJI JE OSVOJIO DAME: Bujne usne bez odlaska pod nož uz samo jedan trik! (FOTO)

Zavodljive usne bez estetkse operacije uz samo nekoliko koraka.

29.10.2022 18:01

OMBRE LIPS, TREND KOJI JE OSVOJIO DAME: Bujne usne bez odlaska pod nož uz samo jedan trik! (FOTO)
shutterstock.com

Koliko god da se trendovi u industriji lepote menjaju, bujne usne gotovo da nikada ne izlaze iz mode. Naravno, ukoliko su prirodne, to je dodatni plus. Iako poslednjih godina možemo videti preterivanje u svakom smislu, to ne možemo uporediti sa bujne i negovanim prirodnim usnama. 

Da biste postigli ovakav efekat, ne morate  ići na manje ili više proverene estetske intervencije, niti raditi trajnu šminku.

shutterstock.com

tehnika šminkanja ombre usana

 

Potrebne su vam samo vešte ruke šminkera. To vam omogućava trend "ombre lips" koji je ove godine osvojio svet. Reč je pre svega o tehnici šminkanja koja podrazumeva gradaciju boje od svetle u centru usnana, do tamnije nijanse ivica usana. Upravo ova tehnika vizuelno daje utisak punoće.

Potrebno je da prvo nanesete najtamniju nijansu boje koju želite na ivicu usana. Kada se ona osuši, nanesite najsvetliju na samu sredinu i gornje i donje usne. Zatim, uzmite tečni ruž i prstom lagano utapkajte preostali prostor između ova dva polja, pazeći da ne prelazice tamne ivice. To je celokupni postupak. Ne zvuči nimalo zahtevno, a efekat je zadivljujući.

tik-tok

džim lips tehnika šminkanja

 

Podsetimo, od početka godine nekoliko trendova u industriji lepote se smenjivalo, ali punije, a potom prirodne, usne ostale su u fokusu. Prva polovina godine bila je podređena takozvanom "gym lips" novinetu. On nam je doneo tehniku šminkanja koja zahteva veoma malo vremena, a još manje šminke. Sve što vam je potrebno jeste olovka nijanse najpribližnije vašoj bojoj usana. Njom oivičite okvir, a potom celokupnu površninu usana našminkajte hidrantnim balzamom. 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)