Lice

OPERISANE KAO KLONIRANE DEVOJKE ODLAZE U ZABORAV! Zbog ovih podataka svi će odmah vaditi silikone!

Nova istraživanja pokazuju u kom pravcu će se kretati trendovi lepote i koliko će još biti zastupljene intervencije uz koje žene "postaju" fizički identične.

03.10.2022 18:01

OPERISANE KAO KLONIRANE DEVOJKE ODLAZE U ZABORAV! Zbog ovih podataka svi će odmah vaditi silikone!
pexels.com

Estetska hirurgija, kao i brojni tretmani za ulepšavanje lica i tela, odavno nisu tabu tema. Čini se kao da je svet otišao u sasvim drugu krajnost, te je prava retkost videti ženu ili muškarca koji na sebi nisu nešto korigovali pomoću popularnih tretmana. Međutim, najnovije istraživanje kompanije koja se bavi proizvodnjom botoksa, otkrila je koji će trendovi lepote biti u narednim godinama, što je mnoge iznenadilo.

Studijom je najpre otkriven jedan šokantan podatak - da je u periodu između 2017. i 2020. godine broj nehirurških estetskih postupaka širom sveta porastao za skoro dva miliona. Očekuje se trend rasta i u narednim godinama, te bi do 2025. godine moglo da se odradi gotovo 23 miliona postupaka sa dermalnim filerima i oko 14 miliona nehiruških tretmana tela. Prema podacima, sve je više mladih pacijenata. 

Tokom istraživanja došlo se i do podataka u kom tačno pravcu će se kretati trendovi u industriji lepote.

pexels.com

Lepota je u različitosti

Akcenat na idividualnosti

Ako već danas malo bolje pogledate ljude na ulici, moći ćete da primetite da svi veoma liče. Devojke imaju iste obrve, ista usta, iste frizure, mada, ni muškarci nisu mnogo radili na svojoj različitosti. Međutim, istraživanje pokazuje da era klonova odlazi u zaborav. U narednim godinama priroda se ponovo obnavlja i različitost dolazi do izražaja u svom punom sjaju. 

Muškarci će više brinuti o lepoti 

Moderni muškarac brugu o sopstvenom telu ne smatra slabošću, već naprotiv. Sve mu je ugodnije da o tome razgovara i da odlazi na tretmane ulepšavanja. Trend transplantacije brade i kose biće u porastu.

pexels.com

Tretmani za celokupno oblikovanje tela su u porastu poslednjih godina

Tretmani za potpuno oblikovanje tela 

Inovativni tretmani u velikoj se meri usmeravaju na telo i na njegovo oblikovanje. Tretmani će imati fokus na smanjenju celulita, zatezanje i podizanje kvaliteta kože, biće napredniji, ali i sve dostupniji.

Virtuelne klinike

Buduće generacije živeće i u realnom i u virtualnom svetu, pa će se verovatno otvarati i "metaklinike" kao nov način interakcije s klijentima.

pexels.com

Brinite o svojoj koži u mladosti da ne biste posle imali problema

Plan za usporavanje starenja

Klijenti se sve ranije podvrgavaju estetskim tretmanima ne bi li odgodili pojavu znakova starenja, a s druge strane nauka se približava mogućnosti obnavljanja sopstvenih ćelija kože. Zbog toga će, predviđa se, u budućnosti biti osmišljeni intividualni planovi estetskog tretiranja i pomlađivanja za svakog zainteresovanog pojedinca. To će se sprovoditi na temelju njegovih gena i životnog stila.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)