Moda

JESENJE FRIZURE KOJE MORATE ISPROBATI! Vratilo nam se sve što smo obožavali sedamdesetih i devedesetih! (FOTO)

Jesen je stigla i kalendarski, a sa njom i novi modni i bjuti trendovi, pa stručnjaci preporučuju čak 5 frizura koje će "vladati" ove sezone.

24.09.2022 12:24

JESENJE FRIZURE KOJE MORATE ISPROBATI! Vratilo nam se sve što smo obožavali sedamdesetih i devedesetih! (FOTO)
Pixabay.com

Već smo naučili da hladniji jesenji dani donose promene na modnoj i bjuti sceni. Zaboravite na sve što je bilo u trendu ovog leta. Ono što nova sezona donosi zasigurno je šarenolikost i smelost. Frizure za jesen 2022. godine kreću se od uvek aktuelnih "stepena", preko trendi dužina, pa sve do atraktivnih šiški.

U izobilju izbora, pronađite onaj koji najviše odgovara vašem karakteru. Ono što treba da upamtite jeste da se ne bojite da eksperimentišete. 

Nežni stepeni

Radi se o stilovima dužine do ključne kosti i sa mekim, super rastresitim i dinamičnim stepenima. Sve je u dimanici i pokretljivosti koja se postiže uz pomoć mekanih slojeva. Za održavanje i oblikovanje ovie frizure preporučuje se upotreba okrugle četke i spreja ili pene za povećanje volumena, koji će trajati čitav dan.

Retro 

Retro stil koji se oslanja na vesele sedamdesete kada su se nosile talasaste, opuštene, razigrane i poletne frizure, ponovo je u trendu.  Akcenat je u pramenovima koje su šišaju u nejednakim dužinama. Prednji pramenovi su kraći i kreću se oko vilične kosti, da bi idući ka unutrašnjosti pramenovi postajali sve duži. Na kraju dobijamo frizuru koja kada se veže liči na kratku kosu, a kada je pustite izgleda kao prelepa i dinamična, stepenasta duga kosa.

Bob

Populani "blunt bob"  je hit već nekoliko sezona. Tajna je u načinu šišanja koji je jednake dužine sa svih strana pa samim tim na kraju vrhovi kose deluju tupo i stabilno, odnosno nema oštrih prelaza. Bob pristaje svim tipovima kose, a posebno tankoj i retkoj kosi jer je vizuelno čini gušćom i punijom. Možete birati kraći "blunt bob" ili duži, poznatiji kao "lob". "Blunt bob" sa razdeljkom na sredini izgleda elegantno i može se nositi u svim prilikama. Njegova dobra strana jeste što se jednostavno održava.

Šiške

Šiške nisu baš najbolji izbor za velike vrućine, ali zato jesu za prve hladnije jesenje dane. Nosiće se sve vrste šiški - od klasičnih, preko celog čela, pa do trendi zavesa šiški i "bottleneck" šiški. Vi naravno pronađite onaj stil koji najbolje odgovara kako vašem obliku lica, tako i dužini i tipu kose.

Šegi frizura

Stepenaste, slojevite ili takozvane čupave frizure će dominirati tokom jeseni 2022. U tome se slažu skoro svi svetski frizeri. Jedna od njih je i kratka shaggy bob frizura kakvu je nosila Tejlor Svift. Stepeni se obično prilagođavaju obliku lica tako da ovakve stilove mogu nositi sve žene, bez obzira na oblik lica i tip kose.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)