Tetka Saveta

Koliko puta KORISTITE ISTI BRIJAČ? Evo kada je vreme da ga zamenite novim

Dermatolozi savetuju koliko puta je preporučljivo da se koristi isti brijač, u sledećim situacijama bi ga trebalo odmah baciti!

12.09.2022 13:00

Koliko puta KORISTITE ISTI BRIJAČ? Evo kada je vreme da ga zamenite novim
shutterstock.com

Koliko često bi trebalo da menjamo brijače, pitanje je koje mnoge dame brine. Sve zavisi od toga koliko puta se brijete. Brijanči su namenjeni za jednokratnu upotrebu, ali uglavnom se koriste za oko 5 brijanja. Stručnjaci preporučuju da ga koristite za 5-7 puta i potom zamenite drugim.

Brijači koji su zarđali ili tupi zamenite bez obzira na broj korišćenja. Tupa ošrica vam neće lepo izbrijati željene delove tela, već će mnoge preskočiti, a može da dođe i do urastanja dlačica.

Potrebno je voditi račina gde spuštate brijače, budući da su topla i vlažna područja leglo bakterija. Izbegavajte predeo na kadi ili u tuš kabini. Umesto toga brijače držite u komodicama iznad ili ispod lavabou u kupatilu.

Posebno je osetljivo područje oko bikini zone, pa je higijena brijača veoma bitna. Nikada ne pozajmljujte brijače i vodite računa gde ih spuštate.

Muškarci bi trebalo da menjaju brijače prosečno na 2 nedelje ili kada primete da se oštrica istupela. Kao i kod žena i kod jačeg pola je to individualno.

Dermatolozi smatraju da ukoliko primetite da vaš brijač nije više dobar ili da je preterano tup, savet je da ga bacite i kupite nov, bilo brijač, bilo zamenski deo. U tom slučaju poželjnije je preskočiti brijanje nego se brijati neispravnim brijačem. Brijanje starim brijačem može dovesti do iritacije, a intimna regija je posebno osetljiva.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)