Šminka

OVO SU 4 GREŠKE ZBOG KOJIH SE ŠMINKA BRZO RAZMAŽE: Svaka devojka napravila je barem jednu od njih (FOTO)

Većina dama susrela se barem jednom sa ovim problemom.

08.06.2023 10:01

OVO SU 4 GREŠKE ZBOG KOJIH SE ŠMINKA BRZO RAZMAŽE: Svaka devojka napravila je barem jednu od njih (FOTO)
Tanjug/AP

Većina žena uživa u šminkanju i efektu koji ona daje njihovom licu. Ukoliko smo vešti prilikom nanošenja šminke, ona zaista može dati posebnu draž lepote i prikriti sve mane koje imamo. Međutim, kada to nije slučaj, odraz u ogladalu može delovati veoma zastražujuće.

Svakoj devojci se makar jednom desilo da po izlasku iz kuće izgleda kao holivudska diva, a posle nekoliko sati poput klovna iz filmova. Zbog greški koje pravimo prilikom šminkanja, ona se često razmrlja. Iako većina nas misli da je uzrok tome nekvalitetna šminka, to ne mora nužno biti tačno. Reč je o tome kako je nanosimo i šta zapravo nanosimo na svoje lice.

Profesionalni šminkeri otkrili su 4 najčešće greške koje prave sve devojke, a zbog kojih im se šminka razmazuje već posle samo nekoliko minuta od izlaska iz kuće.

shutterstock.com

Podloga pre šminke je osnovni korak

Pogrešna krema za predeo oko očiju

Ukoliko tokom dana koristite hidrantne kreme na bazi ulja ili kreme za područje oko očiju na bazi ulja, upravo one mogu biti krivac za razmazivanje šminke na očima. Kapci prirodno “proizvode” masti i ulja kako bi zaštitili oči. Dakle, dodavanjem više ulja na ovo područje, nanošenje šminke učiniće prilično teškim poslom i veoma su male šanse da se ona i zadrži tamo gde bi trebalo.

shutterstock.com

Previše proizvoda odjednom stavljamo te dolazi do razmazivanja šminke

Koristi se previše proizvoda odjednom 

Ako koristite prevelike količine senke na četkici, to može dovesti do razmazivanja. Kada nanosite senku na oči najbolje je nanositi je pomalo. Uvek je lakše dodati ako je potrebno. Ako koristite senku u prahu, lagano otresite četkicu kako biste uklonili višak, a što će vam pomoći da ne nanesete previše na kapke.

pexels.com

ajlajner na bazi ulja dovodi do razmazivanja šminke

Ajlajner u olovci je velika greška

Ajlajneri u olovci oglavnom su na bazi ulja i upravo to i jeste jedan od razloga zbog kojeg se često razmažu preko kapaka. Generalno, izbegavajte šminku na bazi ulja, posebno ako imate masan tip kože.

shutterstock.com

Fikasor šminke je osnovni korak

Ne koristimo fiksator šminke

Mnoge žene samo nanesu šminku na oči preskočivši jedan veoma bitan korak – fiksiranje šminke. Preskakanje ovog koraka uzrokuje mešanje senke za oči i ajlajnera sa korektorom, a usled čega se dobija izgled kao kada imate tamne kolutove ispod očiju.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)