Šminka

VIP šminkerka otkriva: Način na koji se šminkate otkriva KOLIKO IMATE GODINA

Svaka dama želi da izgleda besprekorno i sveže, pa često pribegava i prekomernom korišćenju šminke da bi postigla taj cilj. Ipak, stručnjaci savetuju da su tehnike šminkanja mnogo bitnije od količine šminke koju nanosite i da često one mogu otkriti vaše godine.

21.08.2022 13:00

VIP šminkerka otkriva: Način na koji se šminkate otkriva KOLIKO IMATE GODINA
pexels.com

Svaka epoha nosi nove trendove kada je izgled i šminka u pitanju, a žene se, čini se, više nego inače drže nametnutih trendova i standarda. Iako većina danas pribegava prirodnom izgledu i na Tik Toku zagovara minimalno šminkanje ili izgled bez šminke, većina devojaka se opredeljuje za potpuno profesionalni izgled i "tonu" šminke, koja im često prekomernim korišćejem, menja fizionomiju.

Slavna šminkerka Nadira Ve Persaud savetuje da, ukoliko nemate časove šminkanja, veoma je retko da promenite rutinu koja već nije isprobana. Ona ističe da treba biti oprezan sa količinom šminke jer ona može da istakne vaše godine.

Adel koristi istu šminku godinama, isti bronzer i smeđu senku koja joj, po rečima stručnjakinje otkriva godine u kasnijoj životnoj dobi.

 

 

Nove generacije eksperimentišu sa mnogo šminke

Današnje dvadesetogodišnjakinje imaju kompletnu šminku i usavršavaju tehnike kod kuće, a jedna od poznatijih koja pribegava tom trendu je Džejd Tirval.

- Oni imaju tendenciju da budu zavisnici od lepote i žele profesionalni izgled. Ova generacija rado ekperimentiše sa bojom, voli konturisanje i veštačke trepavice ih ne uznemiravaju. –ističe stručnjakinja.

Međutim, dame u tridesetim godinama zadržale su nekadašnji izgled kada su bronzer i sjaj bili veoma popularni i kada su isticali zdrav izgled, nasuprot konturisanju koje danas uzima maha.

 

 

Britni Spirs i Šeri Kol su među tom generacijom i one i dan danas nose ovu vrstu šminke. Ako ste u 40 im godinama vrlo je verovatno da ste tehniku šminkanja naučile tokom 80 ih i 90 ih kada su tanke obrve bile potpuni hit, a bleđa i ravnija podloga je bila imperativ, nije bilo bronziranja i konturisanja izgleda. Žene su bile našminkane, ali nisu pribegavale dramatičnom izgledu.

 

 

Akcenat na tenu

Besprekoran ten koji je bio nekada zahtev mnogih dama koje su danas u pedesetim godinama, pokazuje da su žene u svojoj eri šminkanja stavljalje akcenat na to i da puder nisu preterano koristile što pokazuju i Dženifer Lopez i Naomi Kempbel sa svojim danas besprekornim tenom.

 

 

Ipak, najkultniji izgled koji su današnje šezdesetogodišnjakinje forsirale tokom 70 - ih i 80 - ih godina bilo je iscrtavanje očiju alajnerom. Danas, međutim, stručnjakinja savetuje, da ovo nije najbolji izbor kada starite.

- Oni koji izgledaju najbolje su oni koji menjaju režim tokom decenija. –ističe ona.

Naglasak stvaljaju na svoje usne i na njihovo iscrtavanje poznato kao "kupidonov luk".

Šta treba izbegavati prilikom šminkanja?

Neke od uobičajenih grešaka koje žene čine tokom šminkanja i na koje upozorava Nadira su prekomerno korišćenje rumenila zbog kojeg ćete izgledati mrljavo. Umesto toga, preporučuje korišćenje nežnih tonova breskve koje će dati blistav izgled vašem licu. Savetuje da treba oprezno sa olovkom za oči koju mnoge dame nanose na donju ivicu oka. Ako je u tom slčaju još u  intenzivnoj boji, može da preuveliča boju očiju, zato je preporučljivije probati sa mekšom olovkom.

Karmin treba naneti prvo, a zatim videti da li će se rumenilo uklopiti u ceo izgled, jer svako eksperimentisanje na svoju ruku, izazvaće kontaraefekat. Na kraju, Nadira ističe da previše šminke ističe vaše godine i da ne treba preterivati sa njom, već se više fokusirati na tehniku.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)