Tetka Saveta

U kući vam je zagušljivo i opterećeni ste da li to i drugi osećaju? OVO SU TRIKOVI KOJI SVE REŠAVAJU!

Za brzo i lako čišćenje potrebna su vam sastojci koju većina nas već ima u domu, a nakon ovih trikova prostorije će vam danima mirisati sveže i predivno.

11.06.2022 19:00

U kući vam je zagušljivo i opterećeni ste da li to i drugi osećaju? OVO SU TRIKOVI KOJI SVE REŠAVAJU!
shutterstock.com

Usisavanje i sređivanje kuće najčešće zahteva vreme i dosta preparata za održavanje higijene. Međutim, dom na čisto miriše najčešće svega nekoliko sati i ubrzo opet imate osećaj kao da je u njemu izuzetno zagušljivo, posebno leti i tokom viših temperatura. Ipak, ne očajavajte jer za taj problem postoji jednostavno rešenje.

Trikove kako da kuću spremite brzo i da vam u njoj uvek bude čisto i mirišljavo na društvenim mrežama deli najpopularnija australijska „kraljica čišćenja“ Šantel Mila. Ona na Instagramu objavljuje savete i ima, verovali ili ne, milion pratilaca, pa je od čišćenja napravila i ozbiljan biznis.

Prilikom sređivanja ona najčešće koristi prirodne preparate poput sode bikarbone, limunovog soka, sirćeta ili kafe.

Srećna republika vam donosi njene trikove kako da brzo i lako očistite kuću koja će vam prelepo mirisati.

Pixabay.com

Talog od kafe uklanja neprijatne mirise

1.Talog od kafe

Talog od kafe većina ljudi baca ne znajući koliko može biti koristan prilikom sređivanja kuće, posebno kad je u pitanju uklanjanje neprijatnih mirisa. Dovoljno je da talog preostao nakon ispijanja omiljenog napitka stavite u vatrostalnu posudu. Potom u nju ubacite sveću u upalite je. Sveća će pokupiti sve neprijatne mirise koje će kafa dodatno neutralisati. Taj trik uspeva i uz kafu u zrnu ili sveže mlevenu kafu.

Pixabay

Soda bikarbona je nezamenljiva u čišćenju svih delova kuće

2.Soda bikarbona

Soda bikarbona je neprevaziđena u čišćenju kuće i može da se koristi na najrazličitije načine. Za uklanjanje neprijatnih mirisa na krevetima ili iz tepiha uzmite šolju sode bikarbone i u nju kapnite 10 kapi omiljenog esencijalnog ulja, recimo sa mirisom pomorandže ili još bolje limuna. Prah pospite po krevetima i tepihu. Sačekajte 10 minuta i jednostavno usisajte. Kuća će vam danima mirisati na čisto i sveže. Na taj način možete da „operete“ i dušeke od kreveta u spavaćoj sobi. A u mirišljavom krevetu se lepše spava.

pexels.com

Brzo i lako čišćenje sudopere koja će uz to i divno mirisati

3.Čišćenje kuhinje

Za čišćenje uprljane sudopere opet je tu soda bikarbona koja se ovog puta koristi zajedno sa limunovim sokom. Pospite sodu bikarbonu po prljavoj sudoperi, preko iscedite limun i sačekajte 5 minuta. Sunđerom istrljate i isperite. Nećete verovati, ali vaša sudopera će se sijati kao da je nova. Uz taj trik možete da uklonite i tragove od kamenca ili rđe.

4.Kupatilo koje blista

Zidne pločice u kupatilo lako možete očistiti s malo sode bikarbone i sirćeta koje ćete staviti na krpu od mikrofibera. Tom smesom jednostavno istrljajte pločice, a potom isperite krpu i ponovo prebrišite. Ne samo što će se pločice sijati, već ćete ukloniti i tragove kamenca ukoliko su vam pločice u tuš kabini ili iznad kade. Za čišćenje umivaonika možete koristiti sirće ili penu za brijanje koja će pomoći i da se uklone neprijatni mirisi. Za ribanje tuševa i stakla na tuš-kabinama dovoljno je napraviti rastvor od ¼ šolje alkoholnog sirćeta, šolje vode i 10 kapi ulja čajevca. Isprskajte i sačekajte 10 minuta i jednostavno isperite vodom. Staklo će zablistati.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)