Odrasli

OVO JE NAJZDRAVIJA KAFA! Stručnjaci su sve rekli!

Dijetetičarka Lauren Manaker otkrila je koliko poznmati napitak može imati blagodeti za naš organizam, ali i na koji je način najbolje da ga konzumirate.

01.05.2022 17:00

OVO JE NAJZDRAVIJA KAFA! Stručnjaci su sve rekli!
shutterstock.com

Verovatno mnogi od vas ne mogu da zamisle početak dana bez kafe, a dan bez nekoliko njih.

Kafa predstavlja ritual za mnoge i rado bi je, ako bi bilo potrebe, menjali i za obrok. Uz nju započinju važan posao, druže se sa dragim ljudima, a njen miris i aroma razbuđuju i najveće spavalice. Pored toga što je poznato da ne treba preterivati s čuvenim crnim napitkom jer može dovesti do negativnih posledica, ipak stiže sjajna vest - kafa je naime poželjna za konzumiranje jer topi masti.

Visceralna mast, poznata kao jedna od kritičnijih jer se skladišti oko vitalnih organa poput srca, te može da izazove dijabetes tipa 2, značajno se smanjuje pomoću, verovali ili ne-crne kafe! Nju preporučuje dijetetičarka Lauren Manaker, koja tvrdi da kafu možete piti ukoliko želite da skinete masnoće s najkritičnijeg dela tela - stomaka.

- Kafa, kao i svi drugi proizvodi sadrži aromu i dodatke, ali ne treba zanemariti kofein koji sadrži jedinjenja odgovorna za gubitak težine - tvrdi dijetetičarka.

Taj napitak bogat je antioksidansima koji su odlični za mršavljenje, a takođe ona ne broji puno kalorija.

- Kafa bez šećera i zaslađivača je možda i najbolji izbor, ali svakako uvrstite makar jednu šoljicu dnevno crne kafe jer će vam dati sjajne rezultate - otkrila je ona. 

unsplash.com

Crna kafa podstiče bolji rad metabolizma i samim tim gubitak kilograma

Takođe, jedna studija sa Harvarda koja je rađena kako bi se ispitao uticaj kafe na zdravlje, pokazala je zanimljive rezultate. Ispijanje četiri šoljice dnevno tog napitka ima mali ili gotovo nikakav uticaj na insulinsku rezistenciju, ali je povezan s gubitkom masti.

shutterstock.com

Najlepše je ispijanje kafe u društvu

Istraživanje je obuhvatilo 126 ispitanika i oni su bili praćeni 24 nedelje. Prema rečima stručnjaka, kofein je sposoban da ubrza metabolizam zbog čega se eliminišu masti i gube kilogrami.

Iako ima onih koji izbegavaju kafu, velika većina će se odlučiti makar za jednu šoljicu dnevno uz prijatan razgovor s nekim ujutru i to je sasvim u redu kada znate da će vam pored užitka i zadovoljstva ona doneti i boljitak na polju zdravlja.                                                   

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)