Tetka Saveta

GENIJALAN TRIK ZA SKIDANJE KAMENCA: Potreban vam je samo jedan sastojak iz kuhinje

Postupak je vrlo jednostavan, brz i jeftin a potrebno vam je malo sirćeta, voda i kesa koja ne propušta tečnost, a kamenac će biti kao rukom odnesen

24.05.2022 17:05

GENIJALAN TRIK ZA SKIDANJE KAMENCA: Potreban vam je samo jedan sastojak iz kuhinje
shutterstock.com

Kamenac iz vode često se skuplja baš tamo gde ne treba. Logično najviše ga ima u kupatilu, posebno na tušu. Kamenac ne samo što sprečava vodu da normalno izlazi iz tuša i nervira vas već nije ni zdravo.

Pre nego što krenete u prodavnicu da kupite nov tuš ili posegnete za skupim sredstvima za otklanjanje kamenca prepunim hemikalije, treba da znate da postoji lako i jeftino rešenje ovog problema.

Srećna republika donosi recept za uklanjanje kamenca sa tuša za koji vam je potreban samo jedan sastojak iz kuhinje koji svi mi imamo. Nećete verovati, ali kamenac će nestati kao rukom odnesen.

Pixabay.com

Vaš tuš će brzo i jako zasijati kao da je nov

Lako čišćenje tuša

Čišćene tuša uz pomoć sirćeta je jednostavno, nema ribanja i grebanja a u zavisnosti od količine kamenca potrebno je između 20 i 60 minuta. Postupak je vrlo jednostavan. Izmešajte jednaku količinu običnog alkoholnog sirćeta sa istom količinom vode i sipajte u kesu, ali proverite da je potpuno neoštećena i da neće ispuštati tečnost. Glavu tuša uronite u kesu, sve obmotajte gumicom za tegle i ostavite da sirće deluje.

U zavisnosti od zaprljanosti tuša, neka stoji između 20 i 60 minuta da bi sirće imalo dovoljno vremena da deluje i rastopi kamenac. Nakon ovog vremena jednostavno pustite vrelu vodu koja je isterati ostatke rastopljenog kamenca, a vaš tuš će biti kao nov.

Pixabay.com

Uz pomoć sirćeta možete se otarasiti i buđi iz vašeg kupatila

Upotreba sirćeta u čišćenju kupatila

Sirće je nezamenljiv sastojak za ribanje i ostalih delova kupatila. Ukoliko vam se pojavila buđ na ivicama zbog vlage, sirće rešava i taj problem. Dovoljno je pomešati sirće i istu toliku količinu praška za veš dok ne dobijete ujednačenu pastu. Ovim premažite delove kade i ćoškove gde ima plesni. Ostavite da deluje 10 minuta zatim oribajte kadu na uobičajen način.

Ukoliko vam je ostalo smese sirćeta i deterdženta možete je iskoristiti za ribanje kade i lavaboa pa će sva nečistoća temeljno biti uklonjena.

Kako se buđ ne bi ponovo pojavila u flašu sa raspršivačem sipajte čisto sirće i poprskajte kritične delove i ostavite da se osuši. Sirće uništava 80 odsto vrsta buđi i onemogućava pojavu nove.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)