ČIŠĆENJE TUŠ KABINA

DA TUŠ KABINA BUDE JAKO FINA: Trikovi za čišćenje staklenih površina u kupatilu

Svaka žena zna da je kamenac prava noćna mora, pogotovo kad mora da se skida sa slavina ili staklenih vrata tuš kabine. Mi vam donosimo trikove koji vam olakšavaju uklanjanje ovih mrlja

15.11.2021 13:28

DA TUŠ KABINA BUDE JAKO FINA: Trikovi za čišćenje staklenih površina u kupatilu
unsplash.com

Staklene tuš kabine su estetski jako lepe, vizuelno povećavaju izgled malih i skučenih kupatila ali svaka domaćica zna da su vrlo izazovne za održavanje. I najmanji mlaz vode na njima ostavlja trag i kvari izgled i najčistije tuš kabine.

unsplash.com

Staklene tuš kabine su izazov za održavanje

 

Da ne govorimo o skupim sredstvima koja reklamiraju otklanjanje kamenca sa svih površina u kupatilu, koja često nisu toliko efikasna a umeju i da budu poprilično agresivna prema našoj koži i disajnim putevima. Srećna vam donosi trikove koji vam osigurava čista stakla na tuš kabini i srećan novčanik!

Nisu vam potrebni skupi preparati za čišćenje, jer jednostavnim koracima od sastojaka koje već imate kod kuće možete sami pripremiti vrlo delotvorno sredstvo za čišćenje tuš kabine. Ovo je najbolji način za čišćenje stakla od tuša, ako se ne borite s tvrdokornim tragovima ili mrljama.

Od sastojaka vam treba:

  • Belo alkoholno sirće
  • Boca sa raspršivačem
  • Krpa od mikrofibera
  • Novine 
  • Tečnost za pranje posuđa, može ali i ne mora

Bocu s raspršivačem napunite sa pola sirćeta i pola vode. Možete dodati i malo tečnosti za pranje posuđa kako biste se bolje rešili masnoće. Poprskajte tečnost po staklu i ostavite da tako stoji oko 10 minuta.

 

 

Nakon toga, krpom od mikrofibera očistite tragove i uklonite ostatke. Kružnim pokretima, obrišite staklo novinama - papir će upiti vlagu i ostaviti sjaj bez mrlja.  Ako se kamenac ne povlači, ponovite postupak, piše britanski Metro.

Uklanjanje mrlja

Ako se pak borite s tvrdokornim mrljama, upotrebite magični ili melaminski sunđer. Navlažite sunđer i kružnim pokretima lagano trljajte po staklu. Nemojte previše pritiskati - nežan dodir će biti sasvim dovoljan. Nakon što uklonite vodene tragove, isperite i očistite staklo na uobičajeni način.

 

 

Da li i vi imate neke trikove za čišćenje staklenih površina u kupatilu? Podelite ih sa nama u komentarima.

Komentari (0)