Tetka Saveta

ISKORISTITE LIMUN DA OČISTITE MAŠINU ZA SUDOVE: Sve će da blista bez potrošenog dinara!

Ako vam se sumnjivi mirisi motaju po sudo mašini, upotrebite tajno oružje da ih se rešite – LIMUN!

17.03.2022 15:33

ISKORISTITE LIMUN DA OČISTITE MAŠINU ZA SUDOVE: Sve će da blista bez potrošenog dinara!
tiktok/printscreen-mama_mila_

One naporno čiste naše sudove pa nije ni čudo što se vremena na vreme i one zaprljaju. Ukoliko želite da temenljno očistite svoju mašinu za sudove, portal Srećna Republika vam donosi trik koji će vas oduševiti.

Naime, nama je tajnu otkrila Tiktokerka Šantel Mila, koja na svom profilu deli izuzetno korisne trikove za održavanje doma. Njena caka je u tome što iskorišćene kriške ili polovine limuna nakon ceđenja ubaci na gornju policu sudo mašinu i uključi je na redovan ciklus.

Rezultati ovog jednostavnog procesa su zadivljujući, budući da limunska kiselina otapa kamenac, uklanja neprijatne mirise iz mašine i otklanja površinski sloj masti sa posuđa koje iz mašine izađe blistavo, čisto i božanstveno mirisno. Pored ovog saveta, ona je podelila i par smernica u komentarima.

Naime, preporučila je korišćenje isključivo isceđenih komada limuna bez semenki i to iz dva razloga. Prvi je taj da semenke mogu da se zaglave u odvodu mašine i da dovedu do kvara a drugi to što limunska kiselina u prevelikim količinama može da ošteti gumu na mašini. Takođe, ovo se ne preporučuje stalno već samo povremeno, kako kiselost ne bi nagrizala i oštetila osetljive delove aparata.

Njen video je izazvao oduševljenje korisnika TikToka, koji su joj se zahvaljivali na genijalnom triku i koji su čak i sami potvrdili da ova metoda funkcioniše izuzetno dobro. Ne treba se onda ni čuditi što ova dama ima skoro 830 hiljada pratilaca a njeni snimci preko 10 milion lajkova.

 

Komentari (0)