Tetka Saveta

OVAJ UKRAS UČINIĆE VAŠ DOM KAO DA JE IZ BAJKE! Sami ga napravite brzo i lako!

Ukoliko želite da osvežite stan nekim novim dekorativnim komadon, nemojte odmah potrčati do prodavnice. Možda baš u svom domu imate sve što vam je potrebno da istu napravite.

15.03.2022 10:00

OVAJ UKRAS UČINIĆE VAŠ DOM KAO DA JE IZ BAJKE! Sami ga napravite brzo i lako!
pexels.com

Nakon duge i sive zime, proleće nam napokon stiže u martu. Priroda se budi, zeleni, cveta i buja. Isto to bi svako poželeo za svoj dom. Ukoliko vam je prirodno cveće teško za održavanje a ipak želite notu boja u domu, napravite sami svoj prolećni ukras za svega par minuta. Portal Srećna Republika vam otkriva i kako!

Od materijala vam treba:

  • Staklena flaša sa odgovarajućim pampurom
  • Dekorativni kamenčići
  • Grana veštačkog cveća
  • Kanap
  • Pištolj za topli lepak i patrona
  • Vadičep ili šrafciger
  • Makaze
  • Klješta

Izrada:

Pampur staklene flaše probušite šrafcigerom ili vadičepom kroz sredinu tako da kroz njega može da prođe grana veštačkog cveća. Kada to uradite, uzmite vunicu ili kanap po želji, zalepite jedan kraj za flašu, negde na sredini, sačekajte da se osuši i ohladi i namotavajte kanap od polovine ka gore ili ka dole, kako vi želite, starajući se da namotaju budu zgusnuti i pribijeni jedni uz druge ili pričvršćeni lepkom kako se ne bi odmotavali. Kada smatrate da je dosta namotaja, kraj kapa samo zalepite na poleđini i to za staklo i za kanap ispd njega. Ostavite da se ohladi i osuši.

Srećna republika

Prolećna dekoracija stana

Nakon toga, sipajte ukrasne kamenčiće u željenoj boji u flašu, ali samo do pola. Nakon toga, odvojite jednu grančiću veštačkog cveća sa cele stabljike i isecite je klještima. Provicite granu kroz pampur i u flašu. Kada ste grančicu uspeli da stabilizujete među kamenčićima tako da se ne mrda, dospite kamenčiće do vrha i poklopite flašu pampurom. Jedan komad vunice ili kanapa, dužine najmanje 30 cm isecite makazama. Vežite ga u obliku mašne na grliću flaše ispod otvora. I vaša dekoracija je spremna. Proleće se uselilo i u stan!

Komentari (0)