Taljatele su omiljeno jelo mnogih koji vole testeninu, a poznato je da ih možete praviti na razne načine. Neko ih voli sa povrćem dok ih drugi prave sa mesom, pilećim ili junećim. Budući da junetina ima poseban ukus, kombincija ovih ugljenih hidrata i proteina je odličan izbor za obrok nakon treninga ili napornog radnog dana, a to će sve začiniti i paradajz sos.
Sastojci:
- 300 g taljatele
- 1/2 junećeg mesa
- 300 g crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašičice suvog začinskog bilja
- kašičica mlevenog bibera
- jedna ljuta papričica
- list lovora
- 1/2 vezice peršuna
- struk lista celera
- 100 ml ulja
Priprema:
Juneće meso iseckati na sitne kockice, a takođe iseckati celer, crni luk, beli luk i celer. Ljutu papričicu iseckati na kockice, a ukoliko niste ljubitelj ljute možete je menjati i za običnu. Možete koristiti sveži paradajz ili onaj iz konzerve koji je unapred pripremljen. U dublju posudu sipati ulje i staviti da se zagreje. Kada se zagreje ubaciti crni i beli luk da se dinstaju na srednjoj vatri sve dok beli luk ne pusti svoju aromu. Dodati meso, a onda promešati i onda dodati začinsko bilje i biber. Dinstati dok meso ne omekša i dodati malo vrele vode. Kada baci ključ, dodati mu paradjz, peršun, celer i ljutu papričicu. Krčkati u poklopljenoj posudi dok se sos ne zgusne.
Za to vreme skuvati testeninu u jednu posudu u kojoj smo dodali prethodno malo ulja. Kada se testenina zgusne procediti je i promešati sa sosom.
Komentari (0)