Ako ste raspoloženi da ovog vikenda napravite ručak bogat ugljenim hidratima i proteinima, a koji će vas držati sitim tokom celog dana, evo načina i proverenog domaćeg recepta da pripremite ovo preukusno jelo. Mlince možete da nabavite u prodavnici, možete sami da umesite testo i razvijete jufkice koje ćete kratko prepeći na ringli. Evo najjednostavnijeg načina da napravite ovo jelo
Sastojci:
- 200-250 g mlinaca
- dva pileća filea
- 400 ml neutralne pavlake
- 400 g kisele pavlake
- kocka za supu
- litar vode
- topljeni sir
- maslinovo ulje
- so i biber
Priprema:
Pomešajte neutralnu i kiselu pavlaku. Piletinu isecite na kockice, posolite je i pobiberite, pa je kratko propržiti na malo ulja. Kad meso dobije zlatnu boju, dodajte ga u mešavinu pavlake.
Na drugoj strani u litar vode dodajte kocku supe i ostavite da provri. Mlince izlomite na krupne komade i poređajte u dublju posudu. Prelijte ih vrućom supom i ostavite da upiju minut do dva.
Pazite da se mlinci ne natope, jer će postati gnjecavi. Tako natopljene mlince prebacite u cediljku da se ocede, ali ispod cediljke stavite posudu koja će primiti višak tečnosti i to ne bacati.
Mlince ubacite u posudu sa pavlakom i piletinom, sastojke dobro promešajte, a onda sve ubacite u vatrostalnu posudu. Da bi bili još sočniji sipajte još dve varjače supe u njih. Izdrobite ili narendajte sir preko njih i staviti ih na pečenje na 180 stepeni.
Pecite dok višak tečnosti ne ispari i mlinci se ne zapeku.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)