Jela sa mesom

MLINCI KOJI ĆE VAS OVOG VIKENDA POTPUNO RASPAMETITI: Napravite ih po proverenom receptu i uživajte u njima svim čulima!

Mlinci se najčešće kombinuju sa ćuretinom i piletinom, a ostalo dajte mašti na volju.

21.10.2023 08:00

MLINCI KOJI ĆE VAS OVOG VIKENDA POTPUNO RASPAMETITI: Napravite ih po proverenom receptu i uživajte u njima svim čulima!
shutterstock.com

Ako ste raspoloženi da ovog vikenda napravite ručak bogat ugljenim hidratima i proteinima, a koji će vas držati sitim tokom celog dana, evo načina i proverenog domaćeg recepta da pripremite ovo preukusno jelo. Mlince možete da nabavite u prodavnici, možete sami da umesite testo i razvijete jufkice koje ćete kratko prepeći na ringli. Evo najjednostavnijeg načina da napravite ovo jelo

Sastojci:

  • 200-250 g mlinaca
  • dva pileća filea
  • 400 ml neutralne pavlake
  • 400 g kisele pavlake
  • kocka za supu
  • litar vode
  • topljeni sir
  • maslinovo ulje
  • so i biber

 

Priprema:

Pomešajte neutralnu i kiselu pavlaku. Piletinu isecite na kockice, posolite je i pobiberite, pa je kratko  propržiti na malo ulja. Kad meso dobije zlatnu boju, dodajte ga u mešavinu pavlake.

Na drugoj strani u litar vode dodajte kocku supe i ostavite da provri. Mlince izlomite na krupne komade i poređajte u dublju posudu. Prelijte ih vrućom supom i ostavite da upiju minut do dva.

Pazite da se mlinci ne natope, jer će postati gnjecavi. Tako natopljene mlince prebacite u cediljku da se ocede, ali ispod cediljke stavite posudu koja će primiti višak tečnosti i to ne bacati.

Mlince ubacite u posudu sa pavlakom i piletinom, sastojke dobro promešajte, a onda sve ubacite u vatrostalnu posudu. Da bi bili još sočniji sipajte još dve varjače supe u njih. Izdrobite ili narendajte sir preko njih i staviti ih na pečenje na 180 stepeni.

Pecite dok višak tečnosti ne ispari i mlinci se ne zapeku.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)