Jednostavan recept ako ste ljubitelj zdrave hrane, brzo se priprema i treba vam malo vremena i zdravih namirnica koje možda svakodnevno zaobilazite. Osim toga što ćete uneti proteine u organizam, imaćete priliku da probate jedinstven ukus vegetarijanskih pljeskavica, koje vas neće ostaviti ravnodušne.
Sastojci:
- 190 g crvenog sočiva
- jedna šolja vode
- 200 g karfiola
- 90 ml kokosovog mleka
- kašika nutritivnog kvasca
- so
- crni biber
- glavica crnog luka
- 160 g tikve
- 2 čena belog luka
- kašika korijandera
- kašika mlevene paprike
- maslinovo ulje (za prženje)
Priprema:
U cediljku sipajte sočivo i stavite iznad jedne posude. Preko njega nalijte vode kako bi ga promešali i procedili, a onda ga ubacite u drugu posudu, potopite vodom i ostavite na sobnoj temperaturi oko 3 sata. Uzmite karfiol i stavite ga u lonac sa vodom da proključa. Dovoljno mu je da se krčka oko 3 minute. Ubaciti proceđen karfiol u blender zajedno sa mlekom, dodati kašiku nutritivnog kvasca, malo soli i crnog bibera i sve to izblendati dok ne postane kremasta smesa. Staviti smesu u frižider na 15 minuta.
Staviti natopljeno proceđeno sočivo u činiju i ispasirati ga ručnim mikserom. Iseći sitno glavicu crnog luka, ubaciti ga u sočivo. Na drugoj strani izrendati tikvicu i to dodati u sočivo, a zatim dodati prethodno isečen beli luk. U smesu dodati takođe i korijander i papriku i malo soli i crnog bibera. Sve to kašikom dobro promešati i ostaviti na 20 minuta u frižideru da se sjedini zajedno. Formirati kuglice, koliko da ih dohvatimo šakama a onda napraviti pljeskavice koje se ređaju na tiganju gde smo sipali malo maslinovog ulja.
Pržiti svaku stranu po oko 5 minuta i okretati dok ne budu ispečene. Služiti ih sa nekim sosom po želji.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)