Tetka Saveta

ČIŠĆENJE BELOG LUKA NIKAD JEDNOSTAVNIJE: Uz ovaj trik više ga nećete ljuštiti na stari način! (VIDEO)

Brzo i jednostavno ćete očistiti svaki čen ovog zdravog povrća koji je neizostavan začin u mnogim jelima.

07.09.2023 14:01

ČIŠĆENJE BELOG LUKA NIKAD JEDNOSTAVNIJE: Uz ovaj trik više ga nećete ljuštiti na stari način! (VIDEO)
Printscreen/Tiktok/caiyahphil

Beli luk je neizostavan začin za brojna jela. Obilno se koristi u mediteranskoj ishrani zbog svojih blagotvornih dejstava za ljudski organizam. Ova začinska biljka ima brojna brojna antigljivična, antibakterijska i antioksidativna svojstva.

Zbog svoje specifine io jake arome daje svakom jelu prepoznatljiv ukus. Međutim svaka domaćica će vam reći da čišćenje sitnih čenova belog luka ume da bude vrlo nezgodno. Ali, ovim mukama je došao kraj. 

shutterstock.com

Čišćenje belog luka mnogim domaćicama zadaje glavobolje

 

Većina domaćica najčešće najpre pritisne glavicu kako bi odvojila čenove koje potom pojedinačno jedan po jedan ljušte uz pomoć noža. Ovaj način zahteva vreme, prsti ostaju natopljeni oštrim mirosom belog luka. 

Međutim, na Tik Toku se pojavio snimak na kome se vidi brzo, lako je jednostavno čišćenje čenova belog luka. Na snimku se vidi kako domaćica drži čitavu neočišćenu glavicu belog luka u levoj ruci. Vrhom noža ona je ubola u čen, malo ga pomerila levo - desno i potpuno očišćenog ga izvadila iz ljuske bez po muke. 

Ovaj snimak naišao je naopšte oduševljenje.

- Nikada neću obrisati ovu aplikaciju. Ovo je zaista sjajno.

- Pala mi je vilicakad sam videla ovaj snimak. Da li je moguće da je ovako jednostavno?

- Oduševljena sam i odmah idem da isprobam ovaj trik.

- Veoma kreativno nema šta.

- Stajala sam satima ljušteći jedan po jedan čen. ovo je za mene spas - bili su neki od komentara.

Pojedini korisnici društvenih mreža su tvrdili da ovaj trik ne može da se primeni za mlad i svež beli luk zato što je ljuska toliko tanka da može samo da se oguli uz pomoć noža. Mnogi su priznali kako im je ovo skratilo vreme u kuhinji jer su do sad dosta vremena gubili upravo prilikom ljušćenja čenova belog luka. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)