Prirodni lekovi

RECEPT TIBETANSKIH MONAHA STAR 2.000 GODINA: Snažan borac protiv holesterola!

Osim umerene i zdrave ishrane tibetanski monasi često koriste razne meleme i napitke koji čuvaju njihov organizam od bolesti.

16.10.2022 11:10

RECEPT TIBETANSKIH MONAHA STAR 2.000 GODINA: Snažan borac protiv holesterola!
shutterstock.com

Prema procenama Svetske zdravstvene organizacije (SZO), godišnje umre više od 7 miliona ljudi od bolesti srca koje su nastale kao direktna posledica povišenog holesterola i triglicerida u krvi. Zbog toga lekari savetuju promenu životnih navika, pre svega kad je ishrana u pitanju. 

Nije tajna da tibetanski monasi nemaju problema sa zdravljem, ili ih imaju veoma retko. Osim umerene i zdrave ishrane oni često koriste razne meleme i napitke koji čuvaju njihov organizam od bolesti. Jedan od njih je recept za melem star 2.000 godina, pronađen na glinenim pločicama, za koji se veruje da efikasno pomaže kod problema s povišenim holesterolom i trigleciridima.

pexels.com

Beli luk se već hiljadama godina koristi kao začin i narodni lek za mnoge bolesti

Recept i priprema

Tibetanski lek je potpuno prirodan, priprema se veoma lako i brzo, a koristi se do prestanka tegoba. Uspešno pomaže kod čišćenja krvnih sudova i poboljšava njihovu elastičnost, čime sprečava brojna srčana, ali i moždana oboljenja. Veruje se da poboljšava vid, okrepljuje i podmlađuje organizam, jača imunitet i pozitivno utiče na kompletno zdravstveno stanje.

Sastojci:

Priprema:

U mašini za mlevenje mesa sitno samleti prethodno opran limun, i to zajedno sa korom, kao i očišćen beli luk. Dodati vodu i smesu staviti da se kuva. Kad proključa smanjiti temperaturu i ostaviti da na laganoj vatri krčka najviše 15 minuta. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi. Melem se sipa u staklenu teglu koja se poklopljena čuva na hladnom mestu dalje od izvora toplote i svetlosti.

Pixabay.com

Zbog bogatstva vitamina C limun je nezamenljiv kad je u pitanju zdravlje

Doziranje

Preporučuje se da se oko 0,5 dl melema popije svakog jutra na prazan stomak. Koristi se 25 dana posle čega je neophodno da se napravi pauza od 10 dana.

Ukoliko je potrebno, ponoviti tretman sve do prestanka tegoba, nakon čega se prestaje sa uzimanjem melema. Važno je voditi računa o načinu i vremenu doziranja koje ne treba prekoračiti.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)