Tetka Saveta

TRIK DA VAM JAGODE OSTANU SVEŽE I DO TRI NEDELJE! Jednostavnije, a efikasnije ne može!

Otkrivamo vam kako da vam umesto 2-3 dana jagode budu sveže u frižideru čak 2-3 nedelje.

02.05.2022 18:00

TRIK DA VAM JAGODE OSTANU SVEŽE I DO TRI NEDELJE! Jednostavnije, a efikasnije ne može!
Pixabay.com

Uveliko kreće sezona jagoda koju su mnogi od nas jedva dočekali. Ali koliko puta nam se dogodilo da ih kupimo, pogotovo čim se pojave pa su im i cene baslosnovne, a onda već posle bukvalno samo jedne noći one počnu da trule pa smo prinuđeni da ih bacimo.  

Upravo to se dešava i sa mnogim drugim voćem, pa se preporučuje da ukoliko kojim slučajem znate da nećete odmah da ga jedete, kupite omiljene prirodne poslastice u ne tako zrelom stanju.

Pixabay.com

Nikako se ne preporučuje držanje jagoda u plastičnim posudama u kojima su kupljene 

Srećom, internet je prepun saveta ljudi su isprobali gotovo sve trikove, pa je tako na društvenoj mreži TikTok osvanuo snimak poznate blogerke koja je sa svojim pratiocima, ali i sa čitavim svetom, podelila savet kako da se svežina tek kupljenih jagoda održi i do dve nedelje. 

U pitanju je Stef Đilioti koja tvrdi da je njen trik veoma lak i jednostavan, a što je najvažnije, ne oduzima mnogo vremena. 

TikTok/StefGigliotti

Stef Đilioti otkrila tajnu svežine jagoda

Kao prvo, tvrdi Stef, jagode, niti bilo koje drugo voće, nikako ne treba držati u kesi, već ga treba oprati i staviti u staklenu posudu koja se zatvara kako bi bile zaštićene od dodatne vlage iz frižidera.

Idealna staklena posuda sa poklopcem je klasična tegla.

- U tegli, umesto u kesi ili plastičnoj kutiji, jagode će ostati sveže 2-3 nedelje, umesto 2-3 dana - tvrdi blogerka.

@stephgigliotti28 Did you know!! It really works!! Store any berries for weeks in your mason jars in the fridge unwashed. 🤯 #hacks #WomenOwnedBusiness #tipsandtricks #kitchenhacks #freshberries ♬ original sound - Steph Gigliotti

Budući da je taj snimak "planuo" na TikToku, ređali su se komentari u kojima su se zadovoljni korisnici zahvaljivali na uputstvima.

Jedna korisnica je dodala detalj koji je od bitnog značaja za čuvanje svežine voća. 

TikTok/StefGigliotti

Ovako izgleda pravilno držanje jagoda u frižideru

- Pošto je naš frižider pun vlage, ne samo da se savetuje da voće izvadite iz kese i stavite u staklenu posudu, već na njeno dno, kao i ispod poklopca, stavite papirni ubrus - navela je ona. 

Kako je objasnila, ubrus će dodatno upiti preostalu vlagu i jagode će biti sočne i ukusne baš kao na dan kada su kupljene. To, tvrdi se, važi i za svo drugo sitnije voće.  

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)