Ako ste željni brzog i hranljivog doručka, koji ćete pritom jednostavno pripremiti evo recepta za ukusno jelo. Ukoliko ste ljubitelj tortilja donosimo vam u nizu mnogih, još jednu zanimljivu varijantu kako da ih iskoristite i napravite obrok. Pečena tortilja sa piletinom bukvalno pucketa u ustima, a evo šta vam je sve potrebno za ovo jelo:
Sastojci:
Za piletinu:
- 300 g pilećih grudi
 - kašičica maslinovog ulja
 - 1/2 kašičice soli, bibera, kumina i čilija
 - 1 kašičica mlevene paprike
 - malo soka limete
 
Čili sos:
- 3 kašike majoneza(ili grčkog jogurta)
 - kašičica ljutog sosa
 - 1/4 kašičice čili praha ili mlevene paprike
 - malo limete
 
Burito:
- 2 tortilje
 - 1/4 šolje sira (mocarela)
 - !/2 šolje zelene salate
 - paradajz
 - crveni luk
 
Priprema:
U jednu posudu stavite pileće grudi i ubacite sve sastojke kako bi ih marinirali, a onda stavite na prženje. Za to vreme u drugu pliću posudicu napravite sos od gore navedenih sastojaka. Kada je piletina gotova isecite je na komadiće i uzmite tortilje. Na tortilje poređajte piletinu, sipajte malo sosa, stavite iseckani sir, malo zelene salate, crvenog luka i na kraju tortilju preklopite sa svih strana i uvaljajte u rolat. Tako uradite sa obe tortilje i zapecite ih malo u rerni. Kada ih ispečete dobićete neverovatan obrok pun proteina.
BONUS VIDEO:
                
                     
                                
                                        
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
Komentari (0)