Ako ste željni brzog i hranljivog doručka, koji ćete pritom jednostavno pripremiti evo recepta za ukusno jelo. Ukoliko ste ljubitelj tortilja donosimo vam u nizu mnogih, još jednu zanimljivu varijantu kako da ih iskoristite i napravite obrok. Pečena tortilja sa piletinom bukvalno pucketa u ustima, a evo šta vam je sve potrebno za ovo jelo:
Sastojci:
Za piletinu:
- 300 g pilećih grudi
- kašičica maslinovog ulja
- 1/2 kašičice soli, bibera, kumina i čilija
- 1 kašičica mlevene paprike
- malo soka limete
Čili sos:
- 3 kašike majoneza(ili grčkog jogurta)
- kašičica ljutog sosa
- 1/4 kašičice čili praha ili mlevene paprike
- malo limete
Burito:
- 2 tortilje
- 1/4 šolje sira (mocarela)
- !/2 šolje zelene salate
- paradajz
- crveni luk
Priprema:
U jednu posudu stavite pileće grudi i ubacite sve sastojke kako bi ih marinirali, a onda stavite na prženje. Za to vreme u drugu pliću posudicu napravite sos od gore navedenih sastojaka. Kada je piletina gotova isecite je na komadiće i uzmite tortilje. Na tortilje poređajte piletinu, sipajte malo sosa, stavite iseckani sir, malo zelene salate, crvenog luka i na kraju tortilju preklopite sa svih strana i uvaljajte u rolat. Tako uradite sa obe tortilje i zapecite ih malo u rerni. Kada ih ispečete dobićete neverovatan obrok pun proteina.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)