Jela bez mesa

LAGANA I UKUSNA ZELENA PASTA: Kao stvorena za vrele letnje dane, pravi se za svega nekoliko minuta

Ljubitelji testenine će se obradovati jednostavnom receptu za ukusan i hranljiv ručak koji je brzo priprema.

19.07.2023 08:00

LAGANA I UKUSNA ZELENA PASTA: Kao stvorena za vrele letnje dane, pravi se za svega nekoliko minuta
Shutterstock

Ako niste raspoloženi da po ovim vrućinama palite rernu a željni ste nekog hranljivog ručka, recimo sa ugljenim hidrtima, pasta je uvek odličan izbor. Danas postoji mnoštvo načina na koje se ona sprema, a u nizu mnogih recepata koje ste već verovatno isprobale, donosimo vam još jedan. Za preukusan ručak koji će se dopasti, prvo vama, a onda i ukućanima ili gostima, kome god ga pravili- potrebno vam je svega par sastojaka koje imate u kuhinji.

Srećna republika vam donosi recept za zelenu pastu, ukusan obrok koji se priprema za nekoliko minuta akao stvoren je za vrele letnje dane kad niko ne voli da stoji pored šporeta. 

Sastojci:

  • 100 g testenine (za jednu porciju)
  • 80  pistaća
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 30 g svežeg sremuša
  • 50 g  parmezana
  • jedan decilitar pasta vode
  • jedna kašičica soli

 

@forty.five.food Pasta “Green gold” pesto od sremuša i pistaća 🤑🤑 80gr pečenih pistaća 30ml maslinovog ulja 1 kašičica soli 30gr svežeg sremuša 50gr parmezana 1dl pasta vode . . . . . #pasta #sremušpasta #brzapasta #brzirecepti #jednostavnirecepti #sremus #pestosremušeze #divljiluk #gogreen #bbq #pastalover #instapasta #brzoilakotomozesvako ♬ FEEL THE GROOVE - Queens Road, Fabian Graetz

 

Priprema:

Dok se testenina kuva, na drugoj strani sipati u posudu prethodno ispečeni pistaći, maslinovo ulje, so, sveži sremuš i izrendati parmezan. Izpasirati dobro mikserom kako bi se dobila kompaktna zelena smesa odnosno pesto sos. Kada se testenina skuvala, prebaciti je u jednu posudu i zajedno sa testeninom propržiti na tihoj vatri. Dodati pasta vodu i lepo promešati. A onda od gore izrendati još malo sira. Kada se sve dobro promeša pasta je spremna za serviranje.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)