Ukoliko ste se uželeli nekog od domaćih specijaliteta, kiflice će biti pravi izbor jer mogu da se jedu i za doručak i za večeru. Osim toga, sigurno ćete i svojim ukućanima izmamiti osmeh ukusnim domaćim kiflicama za koje vam nije potrebno i mnogo vremena, a niti materijala. Ako ste dovoljno kreativni i brzi, na stolu će zamirisati za tili čas.
Sastojci:
- jedan kg brašna
- 2 čaše mleka
- čaša i po vode
- šolja ulja (od kafe)
- 2 jajeta (za testo)
- kockica kvasca
- margarin
- 2 kašikice soli
- 2 jajeta (za premazivanje)
- kašikica šećera
- susam
- sir, džem, krem
Priprema:
Pomešati suve sastojke u dublju posudu, a zatim dodati 2 jajeta, mleko, vode i ulja. Margarin i jaja ostaviti za premazivanje i džem i sir kao nadev. Umesiti testo da bude glatko i ostaviti ga da odstoji barem pola sata dok ne naraste. Kada je testo naraslo podeliti ga na 8 jufkica. Razvući svaku jufkicu u veći krug i premazati prethodno otopljenim margarinom. Podeliti na četvrtine pa na osmine i zatim na svaku od njih naneti sir ili džem i uvaljati u kiflicu. Poređati ih na pek papir a onda premazati svaku umućenim jajima i posuti od gore susamom. Peći na 200'.
Komentari (0)