Jela bez mesa

DOMAĆE KIFLICE KOJE SE TOPE U USTIMA: Jednostavan recept za jelo koje obožavaju sve generacije (FOTO)

Mogu biti i slatke i slane.

11.07.2023 08:00

DOMAĆE KIFLICE KOJE SE TOPE U USTIMA: Jednostavan recept za jelo koje obožavaju sve generacije (FOTO)
Srećna republika

Ukoliko ste se uželeli nekog od domaćih specijaliteta, kiflice će biti pravi izbor jer mogu da se jedu i za doručak i za večeru. Osim toga, sigurno ćete i svojim ukućanima izmamiti osmeh ukusnim domaćim kiflicama za koje vam nije potrebno i mnogo vremena, a niti materijala. Ako ste dovoljno kreativni i brzi, na stolu će zamirisati za tili čas.

Sastojci:

  • jedan kg brašna
  • 2 čaše mleka
  • čaša i po vode
  • šolja ulja (od kafe)
  • 2 jajeta (za testo)
  • kockica kvasca
  • margarin
  • 2 kašikice soli
  • 2 jajeta (za premazivanje)
  • kašikica šećera
  • susam
  • sir, džem, krem
 

Srećna republika

Kiflice je poželjno da izvesno vreme odstoje i u rerni

 

Priprema:

Pomešati suve sastojke u dublju posudu, a zatim dodati 2 jajeta, mleko, vode i ulja. Margarin i jaja ostaviti za premazivanje i džem i sir kao nadev. Umesiti testo da bude glatko i ostaviti ga da odstoji barem pola sata dok ne naraste. Kada je testo naraslo podeliti ga na 8 jufkica. Razvući svaku jufkicu u veći krug i premazati prethodno otopljenim margarinom. Podeliti na četvrtine pa na osmine i zatim na svaku od njih naneti sir ili džem i uvaljati u kiflicu. Poređati ih na pek papir a onda premazati svaku umućenim jajima i posuti od gore susamom. Peći na 200'.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)