Ako ste se uželeli krofni vreme je da napravite simpatične mini krofnice kojima ne može odoleti niko. Bez prženja u ulju, možemo ih sasvim jednostavno napraviti i u rerni. Mnogo je brži proces i krofne su manje masne nego kada ih pržimo.
Srećna Republika donosi vam recept za sočne krofne iz rerne.
Sastojci:
- 600 gr brašna
- 350 ml mleka
- 2 supene kašike margarina
- 1 jaje
- 1 pakovanje svežeg kvasca
- za punjenje krem,ili neki drugi sastojak po zelji
- 1 limun
Priprema:
U veći sud stavimo brašno,posolimo dodamo jaje,margarin,sitno izrendanu koru limuna i izdrobljeni kvasac. Postepeno dodajemo mleko i rukom mesimo testo. Kada ga umesimo, premesetimo na pobrašnjenu radnu površinu i premesimo ga, ostavimo ga da raste 30 min.Naraslo testo još jednom premesimo i na pobrašnjenoj površini razvijemo testo oklagijom.Nabrašnjenom časom vadimo okrugle forme. Na tepsiju koja je obložena pek papirom ređamo krofne i ostavimo da narastu. Pečemo 20 min na 180c. Pomoću šprica punimo pečene krofne kremom ili nadevom po želji. Kroz cediljku sipamo šećer u prahu i prelijemo čokoladom.
Komentari (0)