Tokom visokih letnjih temperatura većina se okreće obrok salatama umesto jako začinjene, masne i "teške" hrane. Salate se mogu praviti na bezbroj načina, a najbolje od svega je što se brzo pripremaju, te možete uživati u njima čak i kad imate nedostatak vremena.
Takođe, salate mogu biti i sjajan dodatak jelima. Srećna Republika donosi vam recept za salatu sa jajima i prazilukom.
Sastojci:
- 6 kuvanih jaja
- 200 gr majoneza
- 3,4 struka mladog luka
- pola kašičice senfa
- pola kašičice soli
- 100 gr kisele pavlake
- biber po ukusu
Priprema:
Iseckati jaja na krupnije delove. Malo posoliti. Iseckati luk na kolutiće, pa dodati preko jaja. Opet malo posoliti. Dodati majonez, pavlaku, senf, malo posoliti i pobiberiti. Lagano kašikom izmešati kako se sastojci, pre svega jaje, ne bi raspali. Staviti u činiju u kojoj ćete služiti salatu, a zatim je prekrijet folijom kako vam ne bi ceo frižider zamirisao jaja. Nakon što odstoji najmanje pola sata, spremna je za konzumiranje.
Prijatno!
Komentari (0)