Jela bez mesa

PREUKUSNA SALATA OD JAJA I PRAZILUKA, SPREMNA ZA TREN: Može da se jede kao obrok ili dodatak jelu, uživaćete u svakom zalogaju!

Čim je probate postaće vam omiljenija čak i od ruske.

27.06.2023 08:01

PREUKUSNA SALATA OD JAJA I PRAZILUKA, SPREMNA ZA TREN: Može da se jede kao obrok ili dodatak jelu, uživaćete u svakom zalogaju!
shutterstock.com

Tokom visokih letnjih temperatura većina se okreće obrok salatama umesto jako začinjene, masne i "teške" hrane. Salate se mogu praviti na bezbroj načina, a najbolje od svega je što se brzo pripremaju, te možete uživati u njima čak i kad imate nedostatak vremena.

Takođe, salate mogu biti i sjajan dodatak jelima. Srećna Republika donosi vam recept za salatu sa jajima i prazilukom.

Sastojci:

  • 6 kuvanih jaja
  • 200 gr majoneza
  • 3,4 struka mladog luka
  • pola kašičice senfa
  • pola kašičice soli
  • 100 gr kisele pavlake
  • biber po ukusu

Priprema:

Iseckati jaja na krupnije delove. Malo posoliti. Iseckati luk na kolutiće, pa dodati preko jaja. Opet malo posoliti. Dodati majonez, pavlaku, senf, malo posoliti i pobiberiti. Lagano kašikom izmešati kako se sastojci, pre svega jaje, ne bi raspali. Staviti u činiju u kojoj ćete služiti salatu, a zatim je prekrijet folijom kako vam ne bi ceo frižider zamirisao jaja. Nakon što odstoji najmanje pola sata, spremna je za konzumiranje.  

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)