Jela bez mesa

SAVRŠENO JELO ZA LETNJE DANE, ŠPAGETE PO ORIGINALNOM RECEPTU IZ NAPULJA: Italijanski specijalitet od samo 5 sastojaka, prste da poližeš!

Pasta Aglio e Olio potiče iz Napulja gde su se od sastojaka u kući kuvali ukusni obroci.

11.06.2023 06:01

SAVRŠENO JELO ZA LETNJE DANE, ŠPAGETE PO ORIGINALNOM RECEPTU IZ NAPULJA: Italijanski specijalitet od samo 5 sastojaka, prste da poližeš!
shutterstock.com

Pasta je jedno od najomiljenijih jela širom sveta. Tradicionalno italijansko doživelo je brojne varijacije, iako je u 19. veku nastalo kao hrana za siromašne. Zbog toga je originalan recept zapravo veoma jednostavan, brzo se priprema, a od namirnica, osim testenine, potrebno je samo malo belog luka, maslinovog ulja, bosiljka ili spanaća. Pasta Aglio e Olio potiče iz Napulja gde su se od sastojaka u kući kuvali ukusni obroci.

Srećna republika vam poklanja tradicionalni recept za italijansku pastu koja se pravi očas posla, a toliko je ukusna prste da poližeš. 

Sastojci:

Priprema:

Skuvajte testo, ali da ostane tvrđe. Ocedite špagete i u vrelo testo u cediljci dodajte bebi spanać i na polovinu isečen čeri paradajz. Protresite cediljku da se testo izmeša sa spanaćem i paradajzom. Zagrejte maslinovo ulje i dodajte sitno iseckan beli luk. Čim pusti sok i zamiriše sklonite sa vatre. Špagete prespite u dublju šerpu, prelijte maslinovim uljem i lukom, pobiberite i posolite po ukusu, pa sve dobro izmešajte. Možete dodati malo bosiljka ili parmezana, a i ne morate.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)