Jela sa mesom

PASTA KARBONARA S TAJNIM SASTOJKOM!

Uživajte u omiljenoj hrani, a Srećna Republika vam predlaže da ovoga puta to budu špagete.

24.09.2022 08:00

PASTA KARBONARA S TAJNIM SASTOJKOM!
Printscreen/Youtube/Srećna republika

Paste su mnogima omiljeni obroci, a uz uveliko poznate boljoneze, jedna od najčešće pripremanih i najrasprostranjenih jesu karbonare. Zašto ovog popodneva ne biste pripremite piće po ukusu i degustirali ga uz omiljenu pastu koju ste spremili po našem isprobanom receptu. Pritom, donosimo vam i jedan trik koji će je učiniti mnogo ukusnijom nego ijedna koju ste dosad probali.  

Sastojci:

  • 500 g špageta
  • 300 g mesnate slanine
  • 1/2 l neutralne pavlake za kuvanje
  • čaša kisele pavlake
  • 2 jajeta
  • žumance
  • 300 g izrendanog kačkavalja (Gauda)
  • 200 ml vode u kojoj su se kuvale špagete
  • 80 ml ulja

Priprema:

Zagrejte ulje pa stavite da se proprži sitno iseckana slanina. Špagete kuvajte u drugoj šerpici. 

Jaja razbijte u dublju činiju, pa ih izmešajte žicom za mućenje. Dodajte pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku i sve dobro umutite. Vodu u kojoj su se kuvale špagete dodajte potom u tankom mlazu pa sve sjedinite. 

Kada je zapečena slanina postala hrskava, prelijte je smesom od jaja. Sve dobro promešajte i pustite da vri oko 2 minuta. Zatim ubacite rendani kačkavalj i mešajte dok se on ne rastopi.

Smesu sklonite sa ringle i promešajte sa skuvanim i proceđenim špagetama.

Prijatno!

Komentari (0)