Paste su mnogima omiljeni obroci, a uz uveliko poznate boljoneze, jedna od najčešće pripremanih i najrasprostranjenih jesu karbonare. Zašto ovog popodneva ne biste pripremite piće po ukusu i degustirali ga uz omiljenu pastu koju ste spremili po našem isprobanom receptu. Pritom, donosimo vam i jedan trik koji će je učiniti mnogo ukusnijom nego ijedna koju ste dosad probali.
Sastojci:
- 500 g špageta
- 300 g mesnate slanine
- 1/2 l neutralne pavlake za kuvanje
- čaša kisele pavlake
- 2 jajeta
- žumance
- 300 g izrendanog kačkavalja (Gauda)
- 200 ml vode u kojoj su se kuvale špagete
- 80 ml ulja
Priprema:
Zagrejte ulje pa stavite da se proprži sitno iseckana slanina. Špagete kuvajte u drugoj šerpici.
Jaja razbijte u dublju činiju, pa ih izmešajte žicom za mućenje. Dodajte pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku i sve dobro umutite. Vodu u kojoj su se kuvale špagete dodajte potom u tankom mlazu pa sve sjedinite.
Kada je zapečena slanina postala hrskava, prelijte je smesom od jaja. Sve dobro promešajte i pustite da vri oko 2 minuta. Zatim ubacite rendani kačkavalj i mešajte dok se on ne rastopi.
Smesu sklonite sa ringle i promešajte sa skuvanim i proceđenim špagetama.
Prijatno!
Komentari (0)