Tikvice koje su prezrele i više nisu podesne za punjenje ili pripremu nekog drugog specijaliteta, ne morate više da bacate. Srećna Republika vam donosi vam idealan recept kojim ćete očas posla dobiti prilog uz bilo koje jelo, ali i ili savršenu slanu grickalicu.
Sastojci:
- velika zrela tikvica (ili 2 manje)
- 2 jajeta
- pola čaše od jogurta brašna
- pola čaše od jogurta griza
- pola čaše od jogurta prezli
- kašika vegete
- kašičica bibera
- kašika slatke aleve paprike
- kašika peršuna ili vezica peršuna
- kašika ulje
Priprema:
Tikvicu oljuštiti i izvaditi joj seme. Iseći je na delove, veličine kao za deblji pomfrit. Rernu uključiti na najjače (250 stepeni). U tepsiju staviti pek-papir i malo ga pouljiti. Umutiti 2 jajeta u činiji i posoliti po volji. Sve isečene tikvice umešati u umućena jaja. U plastičnu kesu staviti brašno, griz, prezle i sve začine i sve zajedno pomešati u kesi. Tikvice koje su umočene u jaja sipati u tu kesu i pomešati sa sve kesom.
Smesu iz kese sipati u tepsiju, preliti kašikom ulja i staviti u rernu da se peče. Posle 10 minuta rernu smanijite na 180 stepeni i pecite još 5 minuta dok tikvice ne porumene.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)