Dolaskom vrelih letnjih dana svi se okrećemo laganijoj ishrani i izbegavamo roštilj i meso i sva jela koja mogu biti teška za stomak. Ako kod kuće imate sveže povrće ili ste baš danas bili do pijace, možda je vreme da napravite jedan sataraš, staro jelo koje su oduvek pravile naše mame i bake.
Srećna Republika donosi vam recept za najsočniji sataraš koji ste ikada probali.
Sastojci:
- dve glavice crnog luka
- 4-5 mesnatije paprike babure
- 3 zrela paradajza
- 2 čena belog luka
- 2 jajeta
- so, biber, origano
- 3-4 kašike ulja
Priprema:
U tiganj sipajte ulje iseckajte crni luk kako bi se prodinstao. Dodajte papriku isečenu na trakice i nju dinstajte zajedno sa lukom dok ne omekša. Na drugoj strani, stavite paradajz u kipuću vodu na 1-2 minuta, zatim ga prohladite i oljuštite. Isecite ga na kriške i dodajte u tiganj s paprikom i lukom. Neka se dinsta na srednjoj vatri uz povremeno mešanje 10-20 minuta. Dodajte beli luk na kraju i začine, posolite i pobiberite i ne zaboravite origano. Dinstajte i mešajte neko vreme kako bi tečnost isparila. Umutite jaja viljuškom, a onda ih dodajte u sataraš i promešajte. Sklonite nakon 2-3 minuta sa ringle i ostavite da se hladi.
Uživajte!
Komentari (0)