Visoke letnje temperature dovele su mnoge domaćice u dilemu šta spremiti za ručak, a da se ne kuva dugo kako se stan ne bi dodatno zagrevao i kako se ne bi predugo stajalo pored šporeta. Kako su mnogi otišli na letovanja i tamo se hrane prilično mediteranski i vi možete u odobnosti svoga doma stvoriti “morsku atmosferu”.
Srećna Republika vam predlaže jedan zdrav recept sa morskim plodovima i pirinčem. Priprema se brzo i lako, a vrlo je ukusan i zdrav.
Sastojci:
- 300 g morskih plodova (bilo koji miks)
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- crni luk
- paprika
- šargarepa
- 100 g paradajza
- šolja pirinča
- so, biber, ljuta aleva paprika, slatka aleva paprika, bosiljak, origano, peršun po ukusu
- kašičica meda
Priprema
Šolju pirinča i 2 šolje vode stavite u šerpu i kuvajte dok pirinač ne bude gotov, oko 15 minuta. Nakon toga začinite ga kašikom maslinovog ulja i dodajte malo soli i bibera.
Potom kašiku maslinovog ulja stavite u tiganj i dodajte iseckano povrće i morske plodove. Dinstajte sve to na srednjoj temperaturi oko 10 minuta. Nakon deset minuta dodajte med, so, biber, ljutu alevu papriku, slatku alevu papriku i ostale začine po ukusu. Jelo ostavite da se “krčka” još 5 minuta na niskoj temperaturi.
Na kraju pomešajte pirinač sa morskim plodovima ili servirajte povrće i morske plodove preko pirinča.
Možete da servirate uz to i sezonsku salatu po izboru.
Možda vas zanima…
Uživajte!
Komentari (0)