Velike vrućine ne bude želju da zbog ručka stojimo uz šporet, ili upaljenu rernu. Zbog toga, tokom vrelih letnjih dana, volimo da jedemo legana jela poput salate, koja uz pojedine dodatke može da postane kompletan obrok.
Ono što ovaj recept čini posebnim jeste brzina pripreme. Spremićete ga za tili čas, a nećete razočarati ukućane. Ono što vam Srećna Republika danas predlaže jeste voljena grčka salata, ali ovoga puta sa tunjevinom.
Sastojci:
- 3 kašike limunovog soka
- 2 kašike maslinovog ulja
- Sitno naseckan čen belog luka
- 2 kašike origana
- Pola kašičice bibera
- 3 srednja narezana paradajza
- Veliki krastavac
- Konzerva oceđene leblebije
- Trećina šoljice izmrvljenog feta sira
- Četvrtina šoljice naseckanog crvenog luka
- 2 kašike naseckanih maslina
- Konzerva tunjenive
Priprema:
U većoj posudi umutiti limunov sok, ulje, beli luk, origano i biber. Dodati paradajz, krastavac, leblebiju, fetu, luk i masline, pa izmešati, a na samom kraju dodati tunjenivu.
Komentari (0)