Jela sa mesom

RECEPT JOVANE JEREMIĆ ZA NEDELJNI RUČAK: "Jovaninu papazjaniju" još niste probali (FOTO)

Zasitno jelo u kojem će uživati cela porodica.

21.10.2023 11:47

RECEPT JOVANE JEREMIĆ ZA NEDELJNI RUČAK: "Jovaninu papazjaniju" još niste probali  (FOTO)
ATAImages, Shutterstock

Voditeljka ”Novog jutra” na Pink televiziji Jovana Jeremić (32) je poznata po britkom jeziku i uvek jasnom stavu, ali i kao mama petogodišnje devojčice Lee. Ona često ističe kako ju je Bog stvorio za razne stavri, pa ume i da zapeva i da zaigra, a kako često ističe “i za pojas da zadene”.

Kuvanje je samo jedna od stvari koje poznata voditeljka radi kad god može, a njen specijalite je mućkalica sa povrćem i belim pilećim mesom. To nije uopšte obi;na mućkalica sa povrćem, već se jelo zove Jovanina papazjanija.

Sastojci:

  • 500 g belog pilećeg mesa bez koske
  • 3 struka mladog crnog luka/glavica crnog ili crvenog luka
  • 3 paprike
  • 250 ml pasiranog paradajza
  • 3 veća paradajza
  • biber, so, aleva paprika, vegeta, lovorov list, peršunov list, bosiljak, biber
  • oko 50 ml ulja

Priprema:

Luk koji je isečen na tanke kolutove prodinstati na ulju, a na njega ubacite i piletinu isečenu na kockice. Iseckanu papriku dodajte da se dinsta u smesi i dinstajte sve na srednjoj temperaturi. Možete da dodate i plavi patlidžan, ljutu papriku ili čen belog luka ukoliko ga volite. Paradajz, koji možete prethodno da oljuštite, stavljate na kraju, kao i pasirani paradajz.

Sve posolite i dodajte lovorov list, alevu papriku, peršun, bosiljak, vegetu i biber. Mućkalica bi trebalo da ima dovoljno soka od sveg tog povrća, a na samom kraju se stavlja u rernu da se još malo zapeče. Pecite na 200 stepeni oko 10 minuta. Obavezno servirajte uz ljutu papriku, ko voli, nek izvoli!

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)