Ako želite kvalitetan obrok i unos hranljivih materija poput proteina i vitamina C nema ništa bolje od punjenih paprika, odnosno kombinacje paprike sa mesom. Iako je osnovni recept skoro isti svuda, mnoge domaćice su napravile modifikacije te spremaju ovo ukusno jelo na različite načine. Evo kako da spremite paprike iz rerne koje ćete obožavati.
Sastojci:
- 5 komada crvenih većih paprika
- 500 g goveđeg mlevenog mesa
- jedno jaje
- glavica luka
- kriška hleba
- beli biber
- 150 g kačkavalja (ili neki drugi sir po želji)
- sveži peršun
- malo ulja
- so
Soft:
- kašika mlevene paprike
- 80 gr margarina
- 2 kašike brašna
- 2 čaše tople vode
Priprema:
Operite, presecite paprike na pola i dobro očistite. Očistite luk i dodajte ga mlevenom mesu, a zatim dodajte jedno jaje. Potopite krišku hleba u vodu a onda je ocedite i dodajte u mleveno meso. Začinite smesu začinima: dodajte so, beli biber i peršun. Kada se sve lepo sjedini ostaviti 15 minuta da upije mirise.
Za to vreme pripremiti soft tako što se proprži margarin, sa brašnom, a kada porumeni dodajte mu papriku i na kraju prelijte vodom i promešajte da ne ostanu kuglice.
U jednoj vatrostalnoj posudi ređati polovine paprike koje smo popunili smesom od mesa i lepo poravnali od gore a kada to uradimo, prelijemo softom od gore paprike i izrendamo preko njih kačkavalj ili sir po želji. Staviti na pečenje na 200 stepeni.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)