Pica dip može postati vaš omiljeni obrok za zabavu ili jednostavna užina i predjelo kada vas posete prijatelji. Gnjecavi i pečeni umak za žurke čine tri vrste sira, a bageti koji su neizbežni kod ove užine potpuno će raspametiti one koji ovo probaju prvi put. Sjajan recept za obrok za koji vam treba svega par minuta.
Sastojci:
Bruskete:
- baget
- puter
- začini(so, biber, majčina dušica, origano, slatka paprika)
Za pica dip:
- krem sir
- začini (so, biber, majčina dušica, origano, slatka paprika, tucana paprika..dodati po želji još)
- paradajz sos
- pica sir (mocarela)
- kulen
Priprema:
Bruskete pripremate tako što ćete iseći baget na kriške srednje debljine. Istopiti na drugoj strani puter i tu dodati začine i tako istopljen puter preliti preko bageta sa jedne strane i zapeći ih na 190' oko 10-15 minuta.
Na drugoj strani na dno vatrostalne činije rasporediti krem sir sa začinima i pomešati i razmazati u jednakom sloju. Preko toga dodati paradajz sos, iste debljine kao i krem sir a onda preko toga narendanu mocarelu pa rasporediti kulen peko toga i posut origanom. Tako pripremljenu picu dip peći na 190' 22-25 minuta dok se ne rastopi sir.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)