Mini pice u raznim oblicima i različitih ukusa, postale su poslednjih godina jelo koje domaćice rado prave. Svima su omiljene jer su drugačije od onih na koje smo navikli, mekanije su i vazdušastije, zbog čega zaboravljamo da brojimo zalogaje kad krenemo da ih jedemo.
Sastojci:
- 1,1 kg brašna (tip 400)
- 350 ml mleka
- 3 jajeta
- prašak za pecivo
- kocka kvasca
- kašičica šećera
- kašičica i po soli
- 230 ml ulja
- 400 gr šunke
- 400 gr kačkavalja
- kečap po potrebi
- kesica origana
Priprema:
Zagrejati mleko da bude mlako i u njega dodati kašičicu šećera, kašičicu brašna i izmrvljeni kvasac. Ostaviti oko desetak minuta da nadođe. U drugu posudu umutiti jaja, ulje, prašak za pecivo, brašno, so i nadošli kvasac. Umesiti glatko testo koje se neće lepiti za prste i ostaviti ga da odstoji oko 45 minuta do sat vremena na nekom toplom mestu.
Podeliti ga na tri jednaka dela i svaki deo razviti oklagijom da dobijemo veće kvadrate. Premazati svaki kvadrat kečapom, staviti izrendanu šunku, izrendani kačkavalj i posuti origanom svaki od njih. Zatvoriti sve četiri strane (ivice testa ka unutra) i potom urolati u picu. Kada se formira rolat odmah ga seći i parčiće ređati u pleh gde smo prethodno stavili pek papir.
Peći oko 20 minuta na 200 stepeni a kada je gotovo od gore možemo posuti još malo rendanog kačkavalja kako bi pice izgledale atraktivnije i ukusnije.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)