Jela sa mesom

MEKANE I VAZDUŠASTE MINI PICE KOJE ĆETE SMAZATI ZA ČAS! Evo kako da ih jednostavno napravite!

Odlično rešenje za užinu ili brzu večeru.

12.07.2023 08:00

MEKANE I VAZDUŠASTE MINI PICE KOJE ĆETE SMAZATI ZA ČAS! Evo kako da ih jednostavno napravite!
Shutterstock

Mini pice u raznim oblicima i različitih ukusa, postale su poslednjih godina jelo koje domaćice rado prave. Svima su omiljene jer su drugačije od onih na koje smo navikli, mekanije su i vazdušastije, zbog čega zaboravljamo da brojimo zalogaje kad krenemo da ih jedemo.

Sastojci:

  • 1,1 kg brašna (tip 400)
  • 350 ml mleka 
  • 3 jajeta
  • prašak za pecivo
  • kocka kvasca
  • kašičica šećera
  • kašičica i po soli
  • 230 ml ulja
  • 400 gr šunke
  • 400 gr kačkavalja
  • kečap po potrebi
  • kesica origana

 

Priprema:

Zagrejati mleko da bude mlako i u njega dodati kašičicu šećera, kašičicu brašna i izmrvljeni kvasac. Ostaviti oko desetak minuta da nadođe. U drugu posudu umutiti jaja, ulje, prašak za pecivo, brašno, so i nadošli kvasac. Umesiti glatko testo koje se neće lepiti za prste i ostaviti ga da odstoji oko 45 minuta do sat vremena na nekom toplom mestu.

Podeliti ga na tri jednaka dela i svaki deo razviti oklagijom da dobijemo veće kvadrate. Premazati svaki kvadrat kečapom, staviti izrendanu šunku, izrendani kačkavalj i posuti origanom svaki od njih. Zatvoriti sve četiri strane (ivice testa ka unutra) i potom urolati u picu. Kada se formira rolat odmah ga seći i parčiće ređati u pleh gde smo prethodno stavili pek papir.

Peći oko 20 minuta na 200 stepeni a kada je gotovo od gore možemo posuti još malo rendanog kačkavalja kako bi pice izgledale atraktivnije i ukusnije.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)