Jela sa mesom

NEĆETE JESTI BOLJI DORUČAK OD OVOG! Izdašne pancerote iz rerne biće uživanje za sva vaša čula

Ako ste voljni da se malo pozabavite testom, na radost ukućana evo recepta za preukusne pancerote koje će vas držati sitima pola dana.

04.07.2023 08:00

NEĆETE JESTI BOLJI DORUČAK OD OVOG! Izdašne pancerote iz rerne biće uživanje za sva vaša čula
Srećna republika

Pancerote su jedno od najomiljenijih italijanski jela koje voli većina ljudi. Ukoliko ste ljubitelj peciva posebno za doručak umesto da pancerote kupite u pekari predlažemo vam da ih napravite sami kod kuće.

Jednostavno se i brzo prave, a što je najbolje pancerote iz rerne uopšte nisu masne, pa ćete moći bez griže savesti da uživate u svakom zalagaju. 

Srećna republika vam poklanja recepr za izdašne pancerote iz rerne koje će biti uživanje za sva vaša čula. 

Sastojci:

  • 1 kg brašna
  • so
  • voda
  • kocka kvasca
  • sir (gauda, trapist, sitan...po želji)
  • 500 g pileće salame
  • ajvar
  • origano, susam
  • 2 jajeta
  • ulje

Priprema:

Umesite testo vodom sipanjem brašna, soli i kvasca u dublju posudu. Kada ste umesili testo ostavite ga da se diže oko 15 minuta a onda podelite na 12 kugli. Kada na radnoj površini umesite svaku kuglicu ostavite ih još malo da odstoje a onda oklagijom jednu po jednu razvijajte u krug prečnika 20-25 cm. Na svaki razvučeni krug, na jednu polovinu premažite tanak sloj ajvara, pspite od gore prethodno izrendanu salamu po čitavoj polivni i nanesite izrendani sir ili sitan sir, zavisno od želje.

Na kraju dodajte po malo origana u svaku pancerotu. Kada ste sve to naneli preklopite pancerotu a po ivici možete da je zatvarate pritiskom viljuške. U prethodno uljem namazan pleh, poređajte pancerote (trebaće dva veća pleha, u proseku u svaki bude po 6 pancerota). Kada ih poređate, premažite ih izmućenim jajetom i sipajte od gore susam. Pecite na 200 stepeni. Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)