Pancerote su jedno od najomiljenijih italijanski jela koje voli većina ljudi. Ukoliko ste ljubitelj peciva posebno za doručak umesto da pancerote kupite u pekari predlažemo vam da ih napravite sami kod kuće.
Jednostavno se i brzo prave, a što je najbolje pancerote iz rerne uopšte nisu masne, pa ćete moći bez griže savesti da uživate u svakom zalagaju.
Srećna republika vam poklanja recepr za izdašne pancerote iz rerne koje će biti uživanje za sva vaša čula.
Sastojci:
- 1 kg brašna
- so
- voda
- kocka kvasca
- sir (gauda, trapist, sitan...po želji)
- 500 g pileće salame
- ajvar
- origano, susam
- 2 jajeta
- ulje
Priprema:
Umesite testo vodom sipanjem brašna, soli i kvasca u dublju posudu. Kada ste umesili testo ostavite ga da se diže oko 15 minuta a onda podelite na 12 kugli. Kada na radnoj površini umesite svaku kuglicu ostavite ih još malo da odstoje a onda oklagijom jednu po jednu razvijajte u krug prečnika 20-25 cm. Na svaki razvučeni krug, na jednu polovinu premažite tanak sloj ajvara, pspite od gore prethodno izrendanu salamu po čitavoj polivni i nanesite izrendani sir ili sitan sir, zavisno od želje.
Na kraju dodajte po malo origana u svaku pancerotu. Kada ste sve to naneli preklopite pancerotu a po ivici možete da je zatvarate pritiskom viljuške. U prethodno uljem namazan pleh, poređajte pancerote (trebaće dva veća pleha, u proseku u svaki bude po 6 pancerota). Kada ih poređate, premažite ih izmućenim jajetom i sipajte od gore susam. Pecite na 200 stepeni. Prijatno!
Komentari (0)