Jela sa mesom

ZDRAVA I UKUSNA! Pileća džigerica spremljena na ovaj način će vam otvoriti apetit! (FOTO)

Sočan zalogaj koji će vas držati sitim i po nekoliko sati.

06.07.2023 08:00

ZDRAVA I UKUSNA! Pileća džigerica spremljena na ovaj način će vam otvoriti apetit! (FOTO)
Shutterstock

Možda biste radije birali meso, jer niste ljubitelj iznutrice, koja na prvi pogled ne izgleda tako čisto i ukusno, ali činjenica je da je ona puna hranjivih materija i da je i te kako ukusna. Mnogi lekari za dobru krvnu sliku preporučuju konzumiranje pileće i goveđe jetre, mada se svi radije odlučuju za pileću jetru jer goveđa ima jači miris koji mnogi izbegavaju. Ako niste znali kako da je na najlakši način pripremite evo recepta.

Sastojci:

 

Priprema:

Pileću džigericu operite i dobro prosušite, a onda začinite vegetom. Svaki komad džigerice dobro uvaljajte u brašno a onda ređajte u tiganj gde ste prethodno sipali ulje da prekrije dno. Džigerica se ređa direktno na hladno ulje a u prostor između, dodajte prethodno iseckan crni luk na krupnije komade.

Zatim poklopite tiganj i stavite na ringlu, pa tek ga onda uključite. Kada se ulje zagreje, a džigerica krene da se prži i dobija boju okrećite je sa druge strane kako bi se svaki deo ravnomerno ispržio. Postupak treba ponoviti na svakih pet minuta dok ona ne bude gotova. Za njenu pripremu potrebno vam je oko 20-ak minuta. Kada je gotova od gore je ukrasiti peršunom. Odličan izbor uz nju su sve vrste salate.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)