Tokom letnjih dana većina izbegava da dugo stoji iz topli šporet kako bi pripremili sočan obrok. Međutim, postoje i neka jednostavna jela koja zahtevaju tek nekoliko minuta pripreme, a držaće nas sitim i do nekoliko sati.
Jedno od njih je i lagana španska pita. S obzirom na podseća domaću proju, u Srbiji je veoma popularna. Sistem pravljenja je veoma sličan samo što se u ovo špansko jelo dodaje i povrće.
Srećna Republika donosi vam recept za pitu koja se pravi za 15 minuta.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 1 čaša ulja
- 1 i po čaša jogurta
- 300 gr brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- kolicine po želji kiselih krastavičića, šunke, sira,kačkavalja,šampinjona
Priprema:
Umutiti jaja, dodati jogurt i ulje, zatim brašno i prašak za pecivo i dobro promešati da se svi sastojci sjedine. Iseckane krastavčiće, šunku, sir po zelji, šampinjone, ubaciti u smesu i dobro promešati. lPeh 30×20 cm obložiti pek papirom i staviti da se peče oko 30 minuta na 220 stepeni. Ukoliko više volite, smesu možete staviti i u kalupe za mafine i tako peći.
Komentari (0)