Odrasli

ŠEST SATI PRE MOŽDANOG UDARA BILA SAM U IZLASKU: Sofija je imala 20 odsto šanse da preživi, OVO su alarmantni simptomi

Ispovest devojke koja je doživela najgore iskustvo.

27.08.2024 17:35

ŠEST SATI PRE MOŽDANOG UDARA BILA SAM U IZLASKU: Sofija je imala 20 odsto šanse da preživi, OVO su alarmantni simptomi
Printscreen/TikTok/xo.sxphie.ox19

Sofija Arnold je devojka koja je doživela moždani udar. Ona je jako mlada, a na svom TikTok nalogu je podelila kako je to izgledalo i sa kakvim strahom se suočila. Pre nego što se to dešavalo, ona je bila u izlasku, pila je vino i veselo pozirala, a te fotografije je takođe podelila. Ubrzo nakon toga ona je završila u bolnici. Odmah je došla njena porodica da je vidi, svi su je grlili i pružali podršku.

Printscreen/TikTok/xo.sxphie.ox19

Sofija je imala moždani udar

U okviru dva videa koja je objavila, ona je objasnila kako je izgledalo njeno iskustvo.

- Pre četiri meseca sam primljena u bolnicu u Mejdstonu sa hemoragiskim moždanim udarom, to je bilo zbog mog krvnog pritiska koji je dostigao 284/170, bila sam na intenzivnoj nezi tri dana u i komi sa 20 odsto šansi da se probudim i imala sam 80 odsto šanse da završim kao invalid. Probudila sam se i imala sam napad tri dana, a to je bilo zbog oštećenja mozga - objasnila je devojka, a onda istakla kako je tekao oporavak:

- Brat me je pitao da spelujem njegovo ime, nisam uspela da slova napišem zajedno i još nije bilo pomaka. Preko noći stanje sa nogama mi se poboljšalo i nisam mogla da verujem. Konačno sam naučila ponovo da hodam.

Hemoragiski moždani udar

Ovo stanje nastaje kada se prekine ili smanji snabdevanje dela mozga krvlju, a onda moždano tkivo prestaje da dobija kiseonik. Za nekoliko minuta moždane ćelije počinju da umiru, te je to hitno stanje, navodi Eklinika.

Simptomi:

  • problemi sa govorom i razumevanjem onoga što drugi govore
  • paraliza ili utrnulost, ruke ili noge
  • problemi sa vidom na jednom ili oba oka
  • iznenadna jaka glavobolja koja može biti praćena povraćanjem i vrtoglavicom
  • problemi sa hodanjem

BONUS VIDEO:

Komentari (0)